Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Taylor Swift va da în judecată autoarea unui blog care a comparat-o cu Hitler

Taylor Swift

Cântăreaţa americană Taylor Swift ameninţă că o va da în judecată pe autoarea unui blog care a comparat-o cu Adolf Hitler şi a făcut o legătură între muzica ei şi alt-right, termen care desemnează ”dreapta alternativă”, informează nme.com. În luna septembrie, blogul de cultură şi politică PopFront a publicat un articol în care analizează versurile single-ului lansat recent de Taylor Swift, ”Look What You Made Me Do”, precum şi videoclipul piesei, sugerând că reprezintă ”o apărare a privilegiului şi mâniei albilor”.

”Versurile lui Taylor din această melodie par să sprijine la fel de subtil ierarhia rasială. Mulţi adepţi ai alt-right privesc cântecul ca parte a unei «retreziri», în contextul ajungerii lui Trump la putere. La un moment dat, în videoclipul piesei, Taylor conduce o «armată de modele» de pe un podium, aducând aminte de Hitler în Germania nazistă. Similarităţile sunt tulburătoare”, a scris Meghan Herning, autoarea blogului. ”Versurile sale sunt ca o afirmaţie a tot ceea ce adepţii alt-right au simţit timp de mulţi ani: opresiune, teamă de a se afirma şi desconsiderare. Acum, că simt că li se dă putere, este spre binele mişcării ca o vedetă pop albă, conservatoare, blondă, care fără îndoială a fost deranjată de oameni de culoare în media, să cânte despre sentimentele lor”, mai arată articolul.

Autoarea a precizat că nu se poate şti cu siguranţă dacă Taylor Seift este o susţinătoare a preşedintelui american Donald Trump sau dacă se identifică cu naţionalismul alb. Meghan Herning susţine că după ce a publicat articolul a primit o scrisoare de la avocaţii cântăreţei, care i-au solicitat să retragă articolul ”fals şi defăimător” la adresa cântăreţei Taylor Swift din toate sursele şi să înceteze difuzarea acestuia. ”Povestea este plină de falsuri demonstrabile şi ofensatoare care nu au nicio legătură cu realitatea sau cu adevărul despre Taylor Swift. Pare a fi un atac maliţios la adresa ei”, mai arată scrisoarea.

Avocaţii au adăugat în această scrisoare că articolul conţine interpretări exagerate cu scopul de a o prezenta pe artistă drept o ”susţinătoare a supremaţiei albe”, ”ceea ce reprezintă o ficţiune fără nicio bază, prezentată drept fapt, cu care Taylor Swift nu se identifică”. Aceştia au precizat că blogul PopFront ar putea fi dat în judecată de cântăreaţă pentru defăimare. Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a trimis o scrisoare către Taylor Swift şi avocaţii ei, susţinând că Meghan Herning şi PopFront ”nu vot accepta încercarea lor de a le suprima dreptul la exprimare, protejat de Constituţie”.

”Articolul pune în discuţie politici actuale din această ţară, reapariţia supremaţiei albe şi faptul că unii adepţi ai acesteia o apreciază pe Taylor Swift, şi conţine o interpretare critică a unor versuri şi videoclipuri ale cântăreţei. Asemenea tactici de intimidare nu pot fi acceptate”, a spus Michael Risher, avocat al ACLU California de Nord. ”Presa nu ar trebui să fie intimidată de avocaţi extrem de bine plătiţi sau înspăimântată de jargonul juridic. Poate că aceste tactici de intimidare au funcţionat pentru Taylor în trecut, dar eu nu renunţ”, a spus, la rândul ei, Herning. NME a solicitat un punct de vedere de la reprezentanţii cântăreţei Taylor Swift.

Născută pe 13 decembrie 1989, Taylor Swift are în palmares zece premii Grammy. În 2016, a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătite vedete din lume, cu venituri anuale de 170 de milioane de dolari. A debutat cu albumul ”Taylor Swift” în 2006 şi a devenit cea mai tânără compozitoare-interpretă a unui single care a ajuns pe primul loc în secţiunea country a topului Billboard. Au urmat alte patru materiale de studio care s-au bucurat de un succes răsunător, în special în Statele Unite, dar şi pe plan mondial, după tranziţia sa din ultimii ani spre stilul pop: ”Fearless” (2008), ”Speak Now” (2010), ”Red” (2012) şi ”1989” (2014). Cântecele sale vorbesc despre propriile experienţe în dragoste, prietenie şi evoluţie personală, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.