Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tayyip Erdogan: Relațiile dintre Turcia și SUA nu ar trebui să devină captive disputei S-400

www.usatoday.com
Donald Trump Recep Tayyip Erdogan

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marți că relațiile dintre Turcia și Statele Unite nu ar trebui să se deterioreze și să devină captive disputei generate de achiziționarea sistemelor antibalistice şi antiaeriene ruse S-400, conform Reuters preluat de mediafax.

Tayyip Erdogan consideră că președintele american Donald Trump nu va permite deteriorarea relațiilor dintre cele două țări din cauza sistemelor S-400.

De asemenea, președintele turc a transmis că nu există dovezi că sistemul de apărare S-400 va dăuna în vreun fel programului aeronavelor de vânătoare F-35 al Statelor Unite.

În urmă cu o săptămână, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că relațiile dintre Turcia și NATO nu au fost afectate în urma achiziționării sistemelor antibalistice şi antiaeriene ruse S-400.

Ministrul de Externe a transmis că achiziționarea sistemelor S-400 a creat probleme bilaterale cu Administrația de la Washington, dar nu reprezintă un impediment în relațiile cu NATO.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO. Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.