Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Te vei lăsa de băut apă minerală după ce o să citești asta: Cât de dăunătoare poate să fie

apa minerala

Apa minerală pare băutura răcoritoare perfectă pentru vară însă ceea ce nu cunosc mulţi dintre consumatori este că apa minerală îţi poate cauza eroziune dentară.

Citește și: Cum a pozat fiica primarului PSD care a făcut accident cu mașina primăriei când era beată / FOTO

Dioxidul de carbon, care se află în compoziţia apei minerale, generează acid carbonic atunci când este dizolvat în apă, declară Elaine Tilling, specialist al Clinicii pentru educaţia igienei orale. Mai mult, ph-ul apei minerale poate cauza o sensibilitate crescută a smalţului denţilor, mai ales dacă adăugăm un element de aciditate apei, precum sucul de lămâie. Pentru a minimiza contactul apei minerale cu dinţii, se recomandă consumul acesteia cu un pai. De asemenea, după ce am consumat apă minerală, ideal ar fi să aşteptăm 40 de minute până când ne putem spăla dinţii, pentru a permite salivei să remineralizeze smalţul, conform sursei citate.

Citește și: Râzi cu lacrimi: Cum se distrează tinerii aceștia nu ai mai văzut! Aruncă semințe de floarea soarelui în loc de bani / VIDEO

Apa minerală poate conţine sare în cantităţi mari Katherine Jenner, nutriţionist şi director de campanie al Societăţii de Consens a Apei şi Sănătăţii declară că sodiumul, respectiv sarea, este prezent în multe alimente şi băuturi, în cantităţi mici. Însă sarea îţi declanşează setea, iar dacă apa pe care o consumi conţine sare, vei avea tendinţa de a consuma mai multă decât ai nevoie.

Citește și: DIVORȚ în politică: O politiciană s-a despărțit de soț

Dioxidul de carbon din conţinutul apei minerale crează disconfort, flatulenţe şi îţi umflă stomacul. Trecând peste senzaţia de disconfort, aceste probleme pot cauza dureri, constipare şi diaree.

Dacă eşti consumator de apă minerală, ar trebui să ştii că unele companii producătoare de apă minerală adaugă atât de mult zahăr în conţinutul apei, cât ar adăuga într-o cola, scrie adevarul.ro. Astfel că, dacă îi dai corpului zahăr, acesta va cere mai mult. Pe de altă parte, acidul pe care îl conţine apa potenţează papilele noastre gustative, care vor crea pofte şi ne vor schimba percepţia asupra gustului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.