Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TEAMA a cuprins Filipine: Poliţia a început să UCIDĂ traficanții de droguri, 32 de persoane au fost EXECUTATE

duterte

Poliţia filipineză a anunţat miercuri că a ucis 32 de persoane în cursul unor operaţiuni care vizau să semene 'frică' în rândul traficanţilor de droguri, în timp ce preşedintele Rodrigo Duterte a recunoscut eşecuri în războiul său controversat împotriva traficului cu stupefiante, relatează AFP.

De la venirea sa la putere, în urmă cu 14 luni, Duterte duce o campanie de reprimare fără precedent împotriva traficului cu droguri. Poliţia şi presupuşi miliţieni au ucis mii de persoane, apărători ai drepturilor omului afirmând că preşedintele filipinez comite poate o crimă împotriva umanităţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

În cursul uneia din operaţiunile cele mai sângeroase, poliţia a anunţat că a ucis 32 de persoane într-o serie de raiduri împotriva unor presupuşi traficanţi luni în provincia Bulacan, în apropiere de capitala Manila.

'Noi dorim să semănăm stupoare şi frică printre aceşti lideri ai traficului de droguri', a declarat jurnaliştilor la Manila comisarul Romeo Caramat, comandantul poliţiei din Bulacan. Totodată, au fost arestaţi 109 suspecţi.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

'Ceilalţi lideri ai traficului cu droguri se vor gândi de două ori înainte de a continua', a declarat el.

Comisarul Caramat a susţinut că poliţia a acţionat numai în legitimă apărare, adăugând că au fost confiscate grenade şi pistoale.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Duterte a câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale promiţând să ucidă zeci de mii de traficanţi sau de dependenţi de droguri pentru ca arhipelagul să nu devină un narco-stat.

El a promis că va câştiga lupta antidrog în trei sau şase luni.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose

Săptămâna trecută, preşedintele, care nu poate exercita decât un singur mandat de şase ani, a explicat că este posibil să nu poată să-şi îndeplinească promisiunea electorală.

'Ascultaţi, aceste poveşti de shabu (metamfetamină) şi droguri etc., nu pot fi soluţionate de un singur om, de preşedinte într-un singur mandat (...)', a spus el vineri la Davao, oraşul său natal din sudul Filipinelor.

Citește și: Vești MARI despre economia România! Ce creștere puternică a înregistrat în 2017

Dar într-un alt discurs rostit săptămâna trecută la cartierul general al poliţiei, preşedintele filipinez a afirmat că nu va devia de la linia sa. El a promis că îi va graţia pe poliţiştii care vor fi găsiţi vinovaţi de ucidere în războiul său împotriva drogurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.