Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama de ISIS sau nevoia de legitimitate? - Talibanii fac o concesie majoră si cer prezența diplomatică a SUA la Kabul

Talibanii le-au solicitat SUA să păstreze o prezenţă diplomatică în Afganistan după încheierea retragerii trupelor americane, prevăzută pentru 31 august, dar Washingtonul nu a luat o decizie deocamdată, au afirmat vineri oficialităţi americane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit responsabililor americani respectivi, liderii mişcării islamiste care a preluat puterea la Kabul la jumătatea lunii august vor ca şi alte ţări să-şi menţină deschise ambasadele după 31 august.

SUA şi-au abandonat ambasada pentru a-şi retrage ultimii diplomaţi, care încă nu au fost evacuaţi la aeroportul din Kabul, securizat de armata americană.

Însă militarii americani vor pleca definitiv marţi şi astfel nu vor mai fi în măsură să asigure securitatea eventualilor diplomaţi cărora preşedintele Joe Biden le-ar cere să rămână în Afganistan.

Dezbaterea pe acest subiect este în desfăşurare în interiorul administraţiei Biden, au spus oficialităţile citate, care au precizat că prioritatea o reprezintă securitatea funcţionarilor americani. O decizie ar putea fi anunţată la începutul săptămânii viitoare, chiar înaintea încheierii retragerii trupelor americane din Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.