Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teama de răspândire a virusului a ucis doi bunici din India

News.ro
india incinerare parcare

În timp ce India se luptă cu o nouă variantă a coronavirusului, care provoacă haos în toată țara, canalele mass-media locale publică o poveste deosebit de tristă.

Un cuplu de vârstnici, ambii pozitivi pentru Covid-19, se sinucid de teamă să nu-i transmită virusul nepotului.

Originari dintr-un orășel din Rajasthan (nord-vestul Indiei), Heeralal Bairwa, în vârstă de 75 de ani, și soția sa Shantibai, în vârstă de 70 de ani, s-au aruncat în fata unui tren duminică, 2 mai, a informat poliția locală.

Cuplul și-a lăsat în urmă nepotul de 18 ani, după ce au fost testați pozitiv pentru Covid-19, cu două zile mai devreme.

Conform prevederilor locale, rămășițele lor au primit ultimele rituri tradiționale, urmând protocolul de sănătate specific coronavirusului, pentru a evita orice risc de infectare.

Altă sinucidere, în aceeași zi

Primele elemente ale anchetei au dezvăluit că bunicii se temeau că singurul lor nepot și ceilalți membri ai familiei ar putea fi infectați cu SARS-Cov-2 din cauza lor. Este motivul pentru care bărbatul și femeia și-au părăsit casa la primele ore ale dimineții, pentru a-și duce la capăt gestul disperat.

Chiar dacă nu a fost găsit niciun bilet de adio pentru a explica în mod clar ce a motivat decizia, totul sugerează că frica de Covid este cauza.

Odată cu decesele datorate epidemiei, India se confruntă cu o creștere a sinuciderilor. Poate fi vorba de oameni care nu suportă să fi pierdut pe cineva drag, oameni care și-au pierdut slujba sau familii care se tem să-i infecteze pe apropiați.

În aceeași duminică, foarte aproape de locul unde a avut loc tragedia, polițiștii au înregistrat sinuciderea unei alte persoane. Un tânăr pe nume Gourav Yadav, în vârstă de 20 de ani, s-a spânzurat de ventilatorul de tavan din casa lui.

Potrivit familiei, tânărul suferea de tulburări mintale, însă starea sa mentală s-a deteriorat brusc din cauza panicii induse de pandemie, conform smartradio.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.