Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teapa data de americani Ucrainei in lupta cu separitistii rusi

sua ucraina rusia

Statele Unite au livrat guvernului Ucrainei echipament militar neletal şi, în unele cazuri, învechit, în valoare de peste 260 de milioane de dolari, pentru a lupta împotriva separatiştilor proruşi în conflictul care are loc în estul ţării de aproape doi ani, a relatat marţi ziarul The Washington Post, citat de EFE.

Cotidianul american, care citează funcţionari americani neidentificaţi, a dat asigurări că o parte din echipamentele pe care SUA le-au livrat autorităţilor de la Kiev "sunt practic nişte vechituri" şi dă drept exemplu celebrele Humvee, vehicule militare multirol cu tracţiune integrală, care au fost trimise în regiunea Doneţk, la frontiera cu Rusia.

Citeste si: SONDAJ IRES: Rusia considerată cel mai mare duşman al României

Trei dintre maşinile Humvee pe care forţele ucrainene le folosesc în această zonă, controlată de separatiştii proruşi, au uşi şi geamuri din plastic, ceea ce oferă protecţie zero. Cauciucurile unuia dintre aceste vehicule au explodat după doar câteva sute de kilometri, semn că maşina a stat prea mult timp în garaj, a declarat un mecanic auto pentru The Washington Post. Ziarul american adaugă că, în Ucraina, un singur pneu de Humvee ajunge să coste 1.000 de dolari. Întreaga flotă de maşini Humvee livrată Ucrainei a fost fabricată la sfârşitul anilor 1980 şi începutul lui 1990, potrivit numerelor de serie ale vehiculelor.

Citeste si: Protest fata de Rusia in Senatul Romaniei in timpul unui eveniment international

The Washington Post citează şi declaraţiile reprezentanţilor unei unităţi de luptă formată din 120 de militari, care susţin că au primit de la Pentagon un tip de veste antiglonţ pe care trupele americane nu le mai folosesc de la jumătatea deceniului trecut.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.