Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul alegerilor din PNL: Ilie Bolojan va fi ales președinte de filială

News.ro
Ilie Bolojan

Actualul preşedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan, va fi singurul candidat pentru această funcţie la conferinţa judeţeană de alegeri ce va avea loc pe 17 iulie, la Sala Sporturilor din Oradea, cu participarea a 700 de liberali, arată Agerpres.

La eveniment vor participa, de la nivel central, preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu, alături de mai mulţi miniştri din Guvern. Înainte de scrutin vor lua cuvântul Ilie Bolojan, preşedintele PNL Oradea, Florin Birta, şi vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan, urmaţi de discursurile liderilor naţionali.

Pe lângă preşedinte, sâmbătă vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai Biroului Politic Judeţean, care conduce organizaţia judeţeană, adică doi prim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi, un trezorier şi 15 membri.

Potrivit secretarului general al PNL Bihor, Ionel Avrigeanu, pentru funcţia de preşedinte a fost înregistrată o singură candidatură, cea a lui Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean şi fost primar al municipiului reşedinţă între anii 2008-2020.

Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi, şi-au depus candidaturile Mircea Mălan, vicepreşedinte al CJ Bihor şi fost viceprimar al Oradiei, şi Florin Birta, primarul municipiului, reales în 3 iulie în fruntea organizaţiei municipale Oradea.

Pentru cele 8 funcţii de vicepreşedinţi şi-au depus candidaturile opt membri liberali, din care cinci reprezintă organizaţiile zonale din judeţ. Câte un candidat a fost înregistrat şi pentru cele 15 funcţii de membri în BPJ.

Ionel Avrigeanu a menţionat faptul că secretarul general nu se alege sâmbătă, ci va fi propus, în prima şedinţă a noului Birou Politic Judeţean, de către preşedintele organizaţiei judeţene de partid şi va fi votat de membrii BPJ.

În vederea pregătirii conferinţei judeţene de alegeri a PNL Bihor, în cadrul unei recente şedinţe a BPJ au fost validate toate cele 99 de constituiri ale birourilor politice locale liberale din judeţ. Astfel, organizaţiile locale ale PNL Bihor şi-au desemnat delegaţii pentru conferinţa judeţeană de alegeri din data de 17 iulie, care va aduna în jur de 700 de liberali.

Organizaţia PNL Bihor va avea cea mai numeroasă delegaţie din ţară la Congresul PNL din 25 septembrie, anume 177 de delegaţi.

"Numărul acesta a fost stabilit de conducerea centrală a PNL având în vedere rezultatele obţinute în alegerile locale şi parlamentare. Ştiu că avem cea mai mare delegaţie din ţară, 177 de reprezentanţi, în urma rezultatelor obţinute", a declarat, pentru AGERPRES, Ionel Avrigeanu.

Membru marcant al Partidului Naţional Liberal, Ilie Bolojan a fost ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene în anul 2017. Acum, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat. Primar al municipiului Oradea în trei mandate, din 2008 până în 2020, al treilea mandat fiind obţinut cu 70,95% din voturi, Bolojan a fost ales, în 2020, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor în fruntea PNL care a obţinut 61,5% din voturi (majoritate în CJ şi în CL Oradea).

Vezi și: Documentul care îl demască pe Bolojan: În timp ce îi dă sfaturi lui Clotilde Armand, baronul bihorean 'renegociază' încurajând monopolul

Ilie Bolojan este succesorul lui Cornel Popa la conducerea filialei judeţene a PNL Bihor, condusă de acesta între anii 2001 - 2016. Pornită de la un scor electoral de 2,66%, cu un singur primar şi un consilier judeţean, organizaţia liberală a crescut în acest interval la rezultate care i-au adus şase parlamentari, un preşedinte de CJ Bihor şi 47 de primari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.