Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Bulandra a împlinit 73 de ani de existență

bulandra

Reprezentanţii Teatrului Bulandra din Capitală au aniversat, miercuri, 73 de ani de existență prin distribuirea unui clip cu secvenţe din producţiile instituţiei, anunță MEDIAFAX.

Înfiinţat chiar de marea actriţă Lucia Sturdza Bulandra, teatrul a împlinit miercuri 73 de ani de existenţă, aniversare marcată printr-un montaj cu cele mai bune spectacole din istoria instituției.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Sub conducerea regizorului Liviu Ciulei, instituţia străbate Epoca de Aur din istoria teatrului de la noi. După Revoluţie, Teatrul Bulandra este invitat în exclusivista Uniune a Teatrelor din Europa. În anul 2002, regizorul Alexandru Darie devine directorul Teatrului Bulandra şi îi imprimă o nouă viziune artistică.

După dispariţia lui Ducu Darie, Catinca Maria Nistor a devenit, la 31 de ani, managerul Teatrului. Condus de tânăra directoare, teatrul petrece la 73 de ani cu un montaj special din cele mai de succes spectacole.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

„Eu am terminat Şcoala Centrală. Doisprezece ani am învăţat acolo. Se ştie că Sala de la grădina Icoanei şi Şcoala Centrală împart aceeaşi curte, aşa că am crescut cu energia magia şi chiar misterul acestui teatru din care mi-am dorit să fac parte încă de mică”, a declarat Catinca Maria Nistor, managerul Teatrului Bulandra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.