Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Naţional Bucureşti va prezenta, în premieră, spectacole de repertoriu pentru publicul american

Capital
TNB

Teatrul Naţional I.L.Caragiale va prezenta, în premieră pentru publicul din Statele Unite dar şi din diaspora română, câteva spectacole din repertoriu, în cadrul programului "Digital Stage" derulat de ICR New York.

Înregistrări subtitrate în engleză ale acestor spectacole vor fi puse la dispoziţie online de TNB, fiind difuzate la ora 8 p.m. (ora New York-ului), ora 3 a.m (ora Bucureştiului), potrivit news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul! .

Prima transmisie din această serie are loc sâmbătă şi oferă spectatorilor americani prilejul de a viziona pe pagina de Facebook a ICRNY, spectacolul "Două loturi" (”Lottery Tickets”), adaptarea după nuvela cu acelaşi titlu de I.L.Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, spectacol din repertoriul curent al TNB, a cărui premieră a avut loc în 2012, în cadrul ”Anului Caragiale”.

Spectacolul i-a adus regizorului Alexandru Dabija Premiul Cel mai bun regizor la Gala UNITER din 2013 şi alte două distincţii scenografului Helmut Stürmer: Premiul pentru cea mai bună scenografie la Gala UNITER şi Premiul pentru scenografie la Festivalul Comediei Româneşti.

Citește și: Silviu Mănăstire spulberă anchetele lui Tolontan referitoare la mafia care acționează în colaborare cu Poliția Locală Sector 4: ‘Pistol cu apă’

Producţia a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, iar în 2017 la Festivalul Internaţional „EUROKONTEXT s.k." de la Bratislava, Slovacia, bucurându-se de o excelentă primire la ambele evenimente.

Următoarea premieră a seriei "Digital Stage" va fi spectacolul "Furtuna" după William Shakespeare (regia Alexander Morfov), care urmează să fie difuzat de TNB pentru ICRNY în 5 iulie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.