Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Naţional Timişoara marchează deschiderea Capitalei Europene a Culturii cu un spectacol

cotidianul.ro
teatru

Teatrul Naţional din Timişoara (TNTm) să marcheze deschiderea Capitalei Europene a Culturii - Timişoara 2023 cu o reprezentaţie de gală a spectacolului "Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese", pe textul şi în regia lui Radu Iacoban, care invită publicul în Sala Mare duminică, de la ora 19,00, informează Agerpres.

"Cultura, Educaţia, Arta, Teatrul sunt opţiunile de viaţă care împing umanitatea înainte, alegerea aparţinând fiecăruia dintre noi. Timişoara a ales să facă acest pas spre un viitor ancorat în sistemul de valori al culturii, al civilizaţiei, în vara anului 2011, când "nişte oameni s-au adunat în jurul unei mese", la invitaţia Teatrului Naţional, şi, trecând peste orice diferenţe de opinie, peste orice idiosincrazii, au hotărât împreună ca oraşul să intre în cursa pentru titlul de Capitală Europeană. Era un obiectiv generos, vizionar care, în următorul deceniu, a construit în jurul său o familie, în toată complexitatea acestei noţiuni", transmite TNTm, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

După 10 ani, în plină pandemie, dar cu visul Capitalei Europene a Culturii intact, publicul Teatrului Naţional din Timişoara avea prima sa întâlnire faţă în faţă cu "Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese" de Radu Iacoban, spectacol creat în exact acest context, în interiorul traseului "Vocile oraşului", parte din programul cultural Timişoara 2023 - Capitală Europeană a Culturii. Povestea acelor oameni este o poveste a unei familii de oriunde, de lângă noi, care însă reflectă multe din frământările oricărei comunităţi.

Comunicarea, verbală sau nonverbală, stă la baza evoluţiei, a dezvoltării, iar spectacolul urmează, aşa cum afirma şi autorul său, un proces de improvizaţie în care dialogul sincer cu propriile dorinţe, emoţii, frici şi speranţe reprezintă pilonul principal.

Acest spectacol extraordinar aduce pe scena Teatrului Naţional o distribuţie de excepţie: Claudia Ieremia, Ion Rizea, Romeo Ioan, Andrei Chifu, Flavia Giurgiu, Alina Ilea şi Matei Chioariu, pentru rolul din acest spectacol, actorului Ion Rizea fiindu-i decernat premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.