Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Naţional Timişoara va prezenta în luna decembrie trei premiere: 'Conul Leonida faţă cu Reacţiunea', 'Amintiri din epoca de şcoală' și 'Breaking News'

renasterea.ro
teatrul national timisoara

Teatrul Naţional Timişoara (TNT) va prezenta în luna decembrie trei premiere, respectiv "Conul Leonida faţă cu Reacţiunea" de I.L. Caragiale, în regia artistică a lui Felix Alexa, "Amintiri din epoca de şcoală" de Mihaela Michailov, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, şi "Breaking News", un scenariu după I.L. Caragiale, în regia artistică a Mihaelei Lichiardopol.

De Ziua Naţională a României, Sala Mare a Teatrului Naţional vă găzdui premiera spectacolului "Conul Leonida faţă cu Reacţiunea", în cadrul programului CelebrART. Reprezentaţia va fi reluată în 13 decembrie.

"Amintiri din epoca de şcoală" va fi prezentat publicului în 13 şi 14 decembrie, iar "Breaking News", în 20 şi 21 decembrie, ambele spectacole la Sala Studio UŢU, potrivit Agerpres.

"Spectacolul, trecut prin filtrul inteligenţei şi al umorului abraziv al creatorului său, recuperează acest text clasic - o bijuterie dramaturgică exploatată de obicei în aceeaşi cheie cu celelalte piese ale lui Caragiale - în modernitatea lui extremă, în valenţele teatrului absurd de la care se va reclama, un secol mai târziu, Eugene Ionesco, de pildă", arată un comunicat al TNT, remis, joi, AGERPRES.

Felix Alexa este un prolific regizor şi pedagog de teatru. A montat în teatre şi a predat în universităţi din toată lumea (Paris, Zagreb, Seul, Beijing, Shanghai, New Delhi, Singapore sau Sidney). Experienţa sa poartă amprenta marelui regizor Peter Brook, cu care a colaborat timp de un an. De asemenea, spectacolul aduce pe scenă o distribuţie de excepţie: Claudia Ieremia şi Ion Rizea în celebrele roluri ale Efimiţei şi Leonida, Matei Chioariu şi Alina Ilea în rolul Saftei şi în cel al lui Miţu, prima nevastă.

Pentru că anul acesta s-au împlinit 170 de ani de la naşterea marelui scriitor, Teatrul Naţional din Timişoara încheie anul 2022 cu încă o reverenţă adusă lui Caragiale, în cadrul programului CelebrART, cu "Breaking News", un concentrat de decupaje din proza lui Caragiale în jurul unui subiect care - la fel ca majoritatea "ţintelor" umorului lui Caragiale - nu s-a perimat şi nici nu s-a rafinat prea mult în ultimul veac: mass-media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.