Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Nottara lansează un proiect dedicat adolescenților: va fi realizat un audiobook cu o operă literară a unui autor clasic

www.zileşinopti.ro
Teatrul evreiesc de stat

Teatrul Nottara lansează un nou proiect dedicat adolescenţilor, "Nottara citeşte cu tine!", în cadrul căruia o operă literară a unui autor clasic, lecturată de actori, va fi transformată în audiobook.

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara transmis, luni, AGERPRES, elevii au ocazia să decidă dintre patru texte propuse care va fi citit - "Moara cu noroc" de Ioan Slavici, "Alexandru Lăpuşneanu" de Costache Negruzzi, "Ion" de Liviu Rebreanu (selecţie) şi "Enigma Otiliei" de George Călinescu (selecţie), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Explicații oficiale: cine se poate vaccina cu cele trei tipuri de doze în funcție de vârstă

Voturile vor putea fi exprimate sub forma unui comentariu la postările dedicate de pe paginile de Facebook şi Instagram ale teatrului, până pe 21 februarie, iar după desemnarea operei câştigătoare audiobook-ul va fi înregistrat şi lansat în timp util pentru a fi ascultat în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat.

"Ne dorim să îi ajutăm pe adolescenţi să descopere lumile fascinante create de marii noştri autori. Cel mai simplu mod, ne-am gândit noi, este să venim în întâmpinarea lor cu ce îi interesează în mod direct şi aşa ne-am oprit la programa de bac. Poate că ne lipseşte gura sobei, dar povestitori avem, de nuanţe şi intonaţii nici că ne plângem, deci ce-ar fi ca actorii Teatrului Nottara să ia cuvântul şi să recite din operele literare care au schimbat de-a lungul anilor traseul literaturii române?", a declarat Marinela Ţepuş, managerul instituţiei.

În funcţie de interesul pentru proiect şi alte opere literare ar putea prinde glas prin actorii Teatrului Nottara în perioada următoare, de pe lista menţionată sau dintre propunerile primite de la public, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.