Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Nottara și alte instituţii culturale cu risc seismic vor fi preluate pentru lucrări de consolidare în caz de cutremur

Cladire-risc-seismic

Directorul Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Edmond Niculuşcă, a anunţat, joi, că Teatrul Nottara şi alte cinematografe şi instituţii teatrale cu risc seismic vor fi "preluate" pentru lucrări de intervenţie, documentaţia în acest sens fiind "destul de aproape" pentru a fi trecută prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, relatează Agerpres.

"Pregătim în acest moment preluarea Teatrului Nottara şi a altor instituţii de cultură cu risc seismic la administraţie (...), pentru a putea demara apoi lucrările de consolidare şi restaurare dacă e cazul. Deci, şi Teatrul Nottara, ca şi alte teatre şi cinematografe cu risc seismic vor fi preluate pentru lucrările de intervenţie la Administraţia pentru Consolidări şi suntem cu documentele destul de aproape pentru a le trece prin Consiliul General", a spus Niculuşcă în cadrul unei dezbateri consacrate Programului Municipal de Restaurare (PMR) a imobilelor monumente istorice şi a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate de pe teritoriul Capitalei.

Edmond Niculuşcă susţine că e "firesc" ca Teatrul Nottara şi toate teatrele care au nevoie de consolidare să fie consolidate prin AMCCRS.

"Ceea ce ne dorim la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic e să preluăm tot ce înseamnă subiectul consolidărilor în administraţia noastră şi să nu mai existe această împărţire între mai multe servicii, direcţii din primărie şi administraţie. În principiu veţi intra pe Ordonanţa 20 (Ordonanţa Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente - n.r.)", i-a spus Niculuşcă directoarei Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Primăria Municipiului Bucureşti a organizat, joi, o dezbatere a Programului Municipal de Restaurare (PMR) a imobilelor monumente istorice şi a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate de pe teritoriul Capitalei.

Lansat în dezbatere publică la începutul lunii, PMR are în vedere inventarierea, consolidarea, restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a imobilelor monumente istorice sau a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate şi va fi finanţat de la bugetul local şi din alte surse legal constituite, prin bugetul structurii de specialitate a Municipiului Bucureşti, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, şi a Normelor Metodologice aferente.

Citește și: VIDEO - Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează

Potrivit Normelor metodologice pentru derularea Programului Municipal de Restaurare cuprinse în proiect, pot fi incluse ca eligibile în Programul Municipal de Restaurare următoarele categorii de imobile de pe teritoriul municipiului Bucureşti care beneficiază de regimul juridic de protecţie de monument istoric: imobile aflate în proprietate publică sau privată a statului sau unităţii sau subunităţilor administrativ teritoriale, a instituţiilor sau a serviciilor publice de subordonare centrală sau locală, a persoanelor juridice de drept public; imobile aflate în proprietatea cultelor religioase recunoscute de lege; imobile (construcţii, inclusiv faţade şi terenuri) aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat;

Nu pot fi incluse în PMR şi sunt considerate neeligibile: imobile al căror drept de proprietate nu este înscris în Cartea funciară, cele aflate sub sechestru asigurător sau ipotecate; imobile aflate în litigiu privitor la dreptul de proprietate.

Toate sugestiile, propunerile vor fi transmise în scris, până la 27 aprilie, urmând ca Municipalitatea să îmbogăţească prevederile Programului Municipal de Restaurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.