DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong din Sibiu îşi redeschide sălile cu două spectacole: 'Hermann visează' și 'Cel mai mare Gulliver'

Agerpres
S.O.S Homer Teatrul Național Timișoara

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă în acest început de an spectacolele „Hermann visează” în regia Elizei Păuna şi „Cel mai mare Gulliver” în regia lui Alexandru Dabija. Prima reprezentaţie cu public va avea loc vineri, 8 ianuarie, de la ora 18.00, relatează News.ro.

„Suntem entuziasmaţi să ieşim din nou în faţa publicului, după o pauză de aproape 11 săptămâni. Avem încredere că anul acesta va fi unul mai blând pentru noi toţi! Bucuria revederii e cu atât mai mare pentru că vom juca pentru prima dată cu public un spectacol pregătit anul trecut, dar pe care l-am prezentat doar online. Regulile de protecţie sanitară rămân valabile, iar numărul de locuri disponibile va fi sub 30% din capacitatea sălilor”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii şi Tineret din Sibiu.

„Hermann visează” în regia Elizei Păuna, după o adaptare de Daniel Chirilă, se constituie ca o declaraţie urbană de dragoste adusă Sibiului, marcând cu gingăşie farmecul oraşului prin casele cu ochi, Piaţa Mare, Brukenthal sau desenele lui Dan Perjovschi. Hermann este un băieţel ca oricare altul. Are numai 8 ani şi are toate grijile pe care le poate avea un copil la vârsta lui: şcoala e prea grea, timpul nu-i mai ajunge pentru joacă şi este dojenit permanent de părinţi şi profesori fiindcă toţi vor să-l schimbe, dar el vrea să rămână acelaşi copil visător şi jucăuş. Imaginaţia este una dintre super-calităţile lui Hermann, astfel, un drum banal spre şcoală, devine o aventură în care acesta devine eroul care îi salvează pe părinţi, profesori şi chiar întregul oraş.

Pasional şi jucăuş, Charlie Fălămaş articulează această călătorie prin muzica sa, alături de actorii Raluca Răduca, Adrian Prohaska şi Lucia Barbu, ce redau bucuria teatrului de animaţie printr-un joc exaltant şi tehnic.

Citește și: DOLIU în muzică! A murit autorul piesei You'll Never Walk Alone: soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi

Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia scenografului Romulus Boicu, ce susţine imaginarul poveştii într-o construcţie versatilă, cu precizia unei ştiinţe a visului. Spectacolul are o durată de aproximativ 55 de minute şi nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 5 ani. Cei mici vor putea fi alături de Hermann atât vineri, 8 ianuarie, de la ora 18:00, cât şi sâmbătă, 9 ianuarie, de la orele 11.00 şi 18.00, dar şi duminică, 10 ianuarie, de la ora 11.00.

„Cel mai mare Gulliver” are la bază o adaptare de Leta Popescu, după textul omonim al lui Gellu Naum, unul dintre cei mai îndrăgiţi autori români pentru copii, cunoscut mai ales pentru „Cărţile cu Apolodor”.

Spectacolul de la Sibiu este construit pe muzica Adei Milea şi îl aduce pe scenă pe Matei, un puşti supărat pentru că e prea mic şi creşte prea încet. Ca prin minune, plimbându-se prin curte, Matei dă peste un cangur pitic care îi îndeplineşte dorinţa şi îl transformă într-un uriaş.

Călătoria fascinantă a lui Matei spre mare surprinde atât prin tehnica noilor păpuşi cu arc şi tije, dar şi prin proiecţiile live la scenă. Ca un inedit, trupa actorilor de la Sibiu (Lucia Barbu, Barbara Crişan, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Claudia Stühler, Hansel Andrei, Paul Bondane, Charlie Fălămaş şi Adrian Prohaska) a fost transformată într-o orchestră, iar întreg spectacolul a fost gândit ca unul muzical, ritmat şi haios.

Producţia de la Sibiu are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani. Spectacolul va fi prezentat vineri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, sâmbătă, 16 ianuarie, de la orele 11.00 şi 18.00, dar şi duminică, 17 ianuarie, de la ora 11.00.

Bilete vor fi disponibile online, începând de marţi. Preţul unui bilet pentru oricare din reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Cererea de anulare a unui bilet flexibil se poate face la sediul teatrului sau prin telefon, dar nu mai târziu cu 15 minute înainte de ora de începere a evenimentului, aşa cum apare aceasta tipărită pe bilet, fără a specifica detalii despre motivul anulării. Rezervarea unui alt loc la un eveniment în următoarele 6 luni, de la data înregistrării celui anulat, este valabilă doar prin prezentarea biletului flexibil în format tipărit. Pentru mai multe detalii, puteţi folosi numărul de telefon 0269 210 906.

Mai mult decât atât, spaţiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite şi dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid şi sporicid, avizat de Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Dorel Vișan, convins că Sars-Cov-2 a fost conceput în laborator: 'Ei au spus că vaccinul nu rezolvă. De ce aţi făcut virusul? Cred că e alimentat în continuare'

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie. Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată) şi nici al celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3˚C.

La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini.

Accesul în spaţiul teatrului se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m, urmărind marcajele de pe podea. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul, teatrului.

Agenţia de Bilete a Teatrului „Gong” va fi deschisă doar cu 90 de minute înainte de începerea evenimentului şi se va închide cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului, astfel încât să evităm aglomerarea în foaierul teatrului. Încurajăm folosirea plăţilor contactless cu cardul sau telefonul, dar mai ales achiziţia online a tuturor biletelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.