Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul românesc e ÎN LACRIMI după dispariția Olgăi Tudorache: Reacții emoționante ale celor mai cunoscuți actori! Anunț mare făcut de George Ivașcu

www.jurnalul.ro
Olga Tudorache

Actorii Carmen Tănase, Oana Pellea şi Florin Busuioc i-au mulţumit Olgăi Tudorache pentru tot ce a însemnat în teatrul românesc şi au transmis mesaje emoţionante la despărţirea de "marea doamnă".

Actriţa Carmen Tănase de la Teatrul Odeon a scris pe Facebook un mesaj emoţionant despre "regina mamă" a teatrului românesc: "Acum e linişte, Regina mea mamă! Va mulţumesc pentru tot!". Mesajula  fost însoţit de o fotografie cu cele două artiste ţinându-se de mână.

Citește și: Meteorologii ne sperie: Prognoză şocantă pentru această iarnă / VIDEO

"Să ne gândim la doamna Olga Tudorache. Să ne gândim ce a făcut în teatru şi film şi ce a facut pentru şcoala românescă de teatru. O mare, mare doamnă”, a spus actorul Florin Busuioc.

Oana Pellea a scris pe Facebook: "Doamna Olga, ... Vă iubesc. Mulţumesc. Dumnezeu să vă ţină sufletul în palma Lui!".

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internată din 9 octombrie.

"Români, a murit OLGA TUDORACHE...! O ARTISTĂ cât pământul ăsta! Profesoara mea, mama mea!", a scris Florin Călinescu. "Noapte bună, Olga!", a scris mai târziu actorul.

Actrița Dorina Lazăr a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că Olga Tudorache a fost un om extrem de vulnerabil, în ciuda aparențelor de om dur. "În ciuda aparențelor de om dur, de persoană care te rade, Olga Tudorache era un om extrem de vulnerabil. Ea pe dedesubt era un om foarte bun, foarte generos, o actriță foarte generoasă. Se întâmplă destul de rar să ai pe scenă un partener care să te protejeze, să-ți menajeze și jocul tău de scenă, or Olga era unul dintre profesorii care îi învățau pe studenți să fie generoși pe scenă, respectuoși pe scenă. Jocul alături de domnia ei era o oportunitate să furi meserie de la ea. Pe toți îi învăța cât de importantă este disciplina în această profesie, cât de important este să-ți respecți partenerul", a spus Dorina Lazăr.

De asemenea, criticul de teatru Marina Constantinescu a deplâns miercuri moartea marii actrițe Olga Tudorache. "Olga Tudorache a fost un om care a cerut mult de la ea și de la cei din jur. Cred că, în primul rând, a cerut foarte mult de la ea și, dacă a fost severă, a fost în primul rând cu domnia sa. Și asta s-a văzut pe scenă toată viața", a declarat criticul, pentru AGERPRES.

Citește și: ALERTĂ - Cutremur în România, în această dimineață: Ce magnitudine a avut și la ce adâncime s-a produs

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivașcu, a deplâns miercuri moartea marii actrițe Olga Tudorache și a anunțat că instituția de cultură pe care o conduce va omagia personalitatea acesteia, Sala Mare urmând să-i poarte numele. "Am cunoscut-o foarte bine. A jucat la Teatrul Metropolis 'Pește cu mazăre'. A fost ultimul spectacol pe care l-a jucat și în onoarea domniei sale m-am decis ca Sala Mare să se numească Sala 'Olga Tudorache'. Voi face asta cât de curând, nu știu să spun cu exactitate când, fiindcă în momentul acesta încerc să mă dezmeticesc și eu după informația asta, dar omagierea domniei sale va fi cât de curând", a precizat Ivașcu.

Și Gabriela Firea a ținut să-i aduc un omagiu celebrei actrițe. "Lumea teatrului este, de azi, mult mai săracă. Ne-a părăsit Olga Tudorache, nu doar o figură ilustră a scenei românești, ci și mentorul a zeci de generații de actori. Dumnezeu s-o aibă în pază!", a scris edilul general, pe Facebook.

Actrița Olga Tudorache a murit, în cursul nopții de marți spre miercuri, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, potrivit unui comunicat de presă al unității medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.