DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Teatrul 'Stela Popescu' din Capitală intră în repetiţii cu spectacolul 'O noapte furtunoasă', în regia lui Alexandru Mâzgăreanu

caragiale

Teatrul "Stela Popescu" din Capitală intră în repetiţii cu spectacolul "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, informează un comunicat transmis AGERPRES.

"Acum, fie ce-o fi, cam pe la 170 de ani de la naşterea lui I.L. Caragiale, adică pe la sfârşit de ianuarie şi început de februarie, Teatrul Stela Popescu din Bucureşti începe repetiţiile la spectacolul 'O noapte furtunoasă' în regia lui Alexandru Mâzgăreanu", se arată în comunicat.

Din distribuţie vor face parte actori ai teatrului precum Sorin Aurel Sandu - Nae Ipingescu, Cristian Neacşu - Spiridon, Ana Maria Ivan - Ziţa, dar şi actori invitaţi. Premiera este programată în primăvara anului 2022.

"Prezenţa lui Caragiale în repertoriul unui teatru românesc este o condiţie esenţială pentru a te înscrie în rândul jucătorilor cu un cuvânt important de spus în domeniu. Iar cu noua montare cu 'O noapte furtunoasă', Teatrul Stela Popescu face încă un pas în acest drum atât de frumos pe care îl are de parcurs orice teatru tânăr, aflat pe drumul consacrării", a declarat actorul Cristian Şofron, directorul general al Teatrului Stela Popescu

Data naşterii lui Ion Luca Caragiale (1852-1912) este sărbătorită pe 30 ianuarie, însă pe certificatul de naştere e trecută data de 1 februarie 1852. În privinţa datei naşterii lui Ion Luca Caragiale există mai multe variante vehiculate: "în noaptea de 29 spre 30 ianuarie" sau "în zorii zilei de 30 ianuarie" (Şerban Cioculescu), bazate pe amintirile lui Caragiale. Certificatul de botez, descoperit în anii 1970 la Arhivele Statului, menţionează: "La întâi ale lunii lui februarie anul o mie opt sute cincizeci şi doi au născut Ecaterina cu legiuitul dumisale soţ a nume Dl. Luca Caragiali. Şi astăzi la şapte ale lunii lui Februarie anul o mie opt sute cinci-zeci şi doi s-a botezat în legea pravoslavnică a Bisericii Răsăritului", se arată în comunicat.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.