Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teatrul Ţăndărică a câştigat titlul de Campion al dezvoltării durabile în domeniul de producţie şi consum responsabile

amfiteatru umf

Teatrul de Animaţie "Ţăndărică" a câştigat, cu proiectul "Introducing MetaPuppet", titlul de "Campion al dezvoltării durabile în domeniul de producţie şi consum responsabile" pentru categoria Administraţie, informează un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

În 2023, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a lansat cea de-a treia competiţie naţională adresată organizaţiilor care au derulat, în ultimii trei ani, proiecte care abordează elemente de sustenabilitate. Competiţia face parte dintr-un amplu program de conştientizare şi informare privind cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă înscrise în Agenda 2030. Acest program a început în 2021 şi se întinde pe durata a şapte ani, urmând a premia, în fiecare an, campionii câte unui domeniu dintre următoarele: Educaţie, Echitaţie, Sănătate, Apă, Schimbări climatice, Consum şi producţie, Digitalizare.

Domeniul abordat în anul 2023, "Producţie şi consum responsabile" investighează deopotrivă modalităţile de a produce fără a creşte impactul negativ asupra mediului şi societăţii, respectarea principiilor de muncă decentă, precum şi comportamentele de consum responsabil.

"Introducing MetaPuppet" este un proiect al Teatrului de Animaţie Ţăndărică apărut din dorinţa de a revoluţiona procesul de creaţie şi de producţie al spectacolului de teatru de animaţie. Dacă în prezent sunt folosite materiale precum buretele, lemnul, polistirenul, etc., care au o durată de fabricaţie foarte mare, implică multă resursă umană, şi costuri ridicate, începând cu anul 2022, la Teatrul Ţăndărică, au avut loc primele două spectacole produse cu ajutorul tehnologiei de printare 3D, informează organizatorii..

"După o îndelungată cercetare în domeniu, ca şi strategie managerială, ne-am raportat foarte mult la termenul de 'economie creativă', care este definit ca fiind totalitatea persoanelor şi instituţiilor care produc servicii culturale artistice şi inovative. Acest sistem mai include acele spaţii în care creatorii pot să îşi prezinte liber lucrările, să primească comentarii cu privire la acestea şi să facă schimb de idei. Principala trăsătură a economiei creative este faptul că oamenii îşi utilizează imaginaţia pentru a spori valoarea unei idei. O economie creativă insuflă o nouă viaţă în producţie, concepte, servicii", se arată în comunicat.

Privită ca un procedeu modern de fabricaţie ce promite transformarea viitorului într-un mediu sustenabil şi personalizat individual, printarea 3D sau manufacturarea cu aditivi pe baza unui model digital, are numeroase aplicaţii şi avantaje, cum ar fi: reducerea costurilor, scă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.