Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tedros salută revenirea Statelor Unite în OMS: 'Este o mare zi pentru sănătatea mondială'

www.forbes.com
Tedros Adhanom Ghebreyesus

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a considerat joi că reîntoarcerea SUA în cadrul organizaţiei, anunţată de noua Administraţie a lui Joe Biden, este "o mare zi pentru OMS şi pentru sănătatea mondială", relatează EFE, potrivit AGERPRES.

Suspendarea planurilor de abandonarea a OMS, cu care a ameninţat anteriorul guvern al lui Donald Trump, precum şi alăturarea SUA programului COVAX de distribuire echitabilă a vaccinurilor, înseamnă că "lumea va putea fi mai bine echipată" în lupta împotriva pandemiei, a declarat expertul etiopian.

"Preşedintele Biden va emite o directivă în cursul zilei (joi) care va include intenţia Statelor Unite de a se alătura COVAX şi de a susţine ACT - Acceleratorul pentru progresul eforturilor multilaterale pentru distribuţia vaccinului împotriva COVID-19, a terapiei şi diagnosticului, pentru acces echitabil, cercetare şi dezvoltare", a informat Fauci consiliul de conducere al OMS.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

"Suntem foarte mulţumiţi că SUA rămân în această familie", a adăugat Tedros, care a subliniat că rolul acestei ţări în sănătatea mondială "este cu adevărat crucial".

Donald Trump, a sistat finanţarea americană pentru OMS, pentru care Statele Unite erau cel mai important donator în iulie 2020.

La puţin timp după asumarea preşedinţiei, Joe Biden a semnat un ordin executiv pentru a evita ieşirea SUA din OMS, un proces lansat de Trump şi care urma să devină efectiv după un an, în iulie 2021.

Noul preşedinte american a semnalat această decizie într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, António Guterres, şi responsabilului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.