Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ștefan cel Mare' a ieșit pe Marea Neagră: Intervenție de urgență a Poliției de Frontieră pentru interceptarea unui vas suspect (exercițiu) / Foto-Video

politia de frontiera exercitiu marea neagra

Ziua Poliției de Frontieră a fost sărbătorită de reprezentanții instituției, alături de cei din mass-media, într-un mod mai indit. Nava amiral "Ștefan cel Mare" a ieșit în Marea Neagră, unde a participat la un exercițiu.

content-image

Scenariul a presupus intervenția de urgență pentru interceptarea unui vas suspect. Luptătorii Poliției de Frontieră au intervenit cu mai multe ambarcațiuni pentru neutralizarea vasului suspect. A fost vorba despre două ambarcațiuni cu migranți, care au intrat în apele teritoriale ale României.

Polițiștii de frontieră au intervenit și, pe lângă salvarea oamenilor plecați să înceapă o viață mai bună în alte colțuri ale lumii, au prins și călăuzele care au facilitat transportul ilegal al migranților.

content-image

Comisar-şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu, șeful Poliției de Frontieră, a explicat jurnaliștilor, cum se procedează în astfel de cazuri și modalitatea în care sunt interceptate ambarcațiunile care intră ilegal în Marea Neagră.

content-image

"Sărbătorim împreună Ziua Poliţiei de Frontieră Române, un prilej de mândrie pentru fiecare dintre noi.

Eu însumi sunt foarte mândru de voi şi vreau să vă mulţumesc pentru tot ce aţi realizat, pentru toate lucrurile bune făcute în ultimul an. Aţi gestionat situaţia admirabil şi aţi arătat întregii lumi că, dincolo de uniforma de poliţist de frontieră, se află un om pregătit să ajute.

Transmit întreaga mea prețuire pentru toate misiunile încheiate cu succes, şi vreau să vă încurajez să vă păstraţi aceeași seriozitate și dăruire profesională care i-a caracterizat pe înaintașii noștri și să îi facem să fie mândri de ceea ce s-a realizat - o Poliție de Frontieră modernă și unită!

La mulți ani, Poliția de Frontieră! La mulți ani tuturor polițiștilor de frontieră!", spune inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, comisar-şef de poliţie Victor Ştefan Ivașcu.

În timpul derulării operațiunii exemplu șeful Gărzii de Coastă, comisarul-șef Cristian Laurențiu Cicu a povestit două situații cu număr mare de migranți și urmările intervenției punctuale a echipajelor din subordinea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.