Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

RFI
schimbari climatice seceta

Teheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol - din cauza unei scăderi de 97% a precipitaţiilor, a declarat marţi un înalt responsabil al companiei regionale de apă, potrivit AFP.

Precipitaţiile din capitala iraniană au ajuns la 0,4 mm din 23 septembrie, faţă de 14,3 mm în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat directorul adjunct pentru apă şi hidroelectricitate, Mohammad Shariari, citat de agenţia de presă Isna.

"Apele subterane şi de suprafaţă sunt în stare critică şi nu a existat o secetă comparabilă în ultimii 50 de ani", a subliniat el.

În prezent, cele cinci baraje care alimentează cu apă capitala iraniană sunt umplute cu apă la mai puţin de o treime din capacitate, cu 477 de milioane metri cubi în loc de două miliarde. Anul trecut, volumul de apă din baraje era de 729 milioane metri cubi.

În plus, consumul de apă de către sectoarele agricol şi industrial a crescut cu 14%, respectiv, 8% la sfârşitul lunii septembrie, comparativ cu anul trecut.

Provincia Teheran are 13,5 milioane de locuitori - sau 16,5% din populaţia totală a ţării - pe un teritoriu care nu depăşeşte 1,1% din suprafaţa Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.