Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Tehnocratul arogant', război total cu PSD 'evil': corupții dau pomeni electorale

Creșterile salariale votate în comisiile parlamentare au iscat un adevărat război între Guvern și parlamentarii PSD. În comisia de Buget s-au ciocnit actualul ministru al Muncii, Dragoș Pâslaru, și fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb. Disputa între cei doi s-a lăsat cu scântei, iar la final Rovana Plumb l-a numit pe Pâslaru un ”tehnocrat arogant”, în timp ce actualul ministru i-a spus că i-a urmărit activitatea de ministru, dar nu prea a avut de învăța de la ea.

Citește și: DECIZIE - Avalanșă de creșteri salariale în sistemul bugetar

Citește și: S-a aflat STRATEGIA secretă a PSD pentru câştigarea alegerilor

Citește și: Traian Băsescu, REACȚIE FURIBUNDĂ: Koveși și Coldea, deschideți șampania! Ați reușit!

”Nu credeam ca Bacovia a fost un vizionar cand anticipa la ce ne-au adus distribuitorii de pomeni si corupții țara:
"Dormeau adânc sicriele de plumb,
Și flori de plumb și funerar veștmânt -
Stam singur în cavou… și era vânt…
Și scârțâiau coroanele de plumb."
Cam asa arata Ministerul Muncii la plecarea PSD. Asa vor sa arate si Romania dupa ce o îngroapă cu pomeni electorale.
Si da, aritmetica, bat-o vina, arata ca 5,5 miliarde este mai mult decât 4 miliarde. Pe net stimabililor, pe net, adicătelea, carevasăzică cu impact direct in deficit. Dar sa nu ne îngrijoram, PSD are soluția magica, un fel de piatra filozofală cu care prin alchimie electorală si prin "îndrăzneala de a crede" va transforma plumbul in aur. Asta imi scapase pana acum. Nobelul pentru economie, clar!
#LaMunca #PlouacuPomenidePlumb#TehnocratulArogantsiBunicutzaCertareatzavsPSDEvil”, scrie Dragoș Pâslaru, pe Facebook.

Deputatul Rovana Plumb, vicepreşedinte al PSD, a afirmat că impactul bugetar al majorărilor salariale în domeniile educaţiei şi sănătăţii este de numai 1,8 miliarde de lei, iar majorările sunt sustenabile din punct de vedere bugetar, ea acuzându-l pe ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, care s-a opus creşterilor, că ”este un tehnocrat arogant”.

”Referitor la creşterea salariilor personalului din educaţie şi sănătate, tehnocraţii vorbesc în mod eronat despre un impact bugetar de 4 miliarde. În realitate, acest impact este unul contabil şi nu corespunde cu realitatea economică. Din aceşti 4 miliarde, 42,9%  se întorc la bugetul de stat contribuţie şi impozit pe venit. Din ce rămâne: 80% se duc în consum, 20% rămân la economisire. Impactul net în final este de 55-60%; aproximativ 1,8 miliarde de lei, nu 4 miliarde”, a calculat Rovana Plumb.

Ea susţine că cele 1,8 miliarde reprezintă doar o parte din creşterea economică din 2017, evaluată de către Comisia de Prognoză la 14 miliarde de lei ăn plus care vor reprezenta venituri la bugetul de stat.

Plumb susţine că ministrul Muncii a minţit când a afirmat că nu sunt bani pentru creşterile de salarii. ”Dragoş Pîslaru este un tehnocrat arogant care nu ţine cont deloc de nevoile oamenilor. În septembrie, le anunţa pe tinerele mame că s-ar putea să nu fie bani la buget pentru a achita indemnizaţiile de creştere a copiilor. Acum, îi mai minte o dată pe români si spune că nu sunt bani la buget pentru a creşte cu 15% salariile personalului din educaţie şi sănătate. Am demonstrat cu cifre şi calcule bugetare de ce această creştere este sustenabilă bugetar (...) Românii au dreptul să beneficieze de pe urma muncii lor, pentru a se alătura clasei de mijloc. Tehnocraţii aroganţi au însă alte planuri”, a afirmat vicepreşedintele PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.