Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnologia 5G, impact URIAȘ asupra economiei din România - Venituri de miliarde de euro și sute de mii de noi locuri de muncă

lemondeinformatique.fr
5g

Implementarea 5G va impacta întreaga economie a României prin generarea unor venituri de 4,7 miliarde euro și crearea a peste 252.000 locuri de muncă. Până în 2026, digitalizarea industrială va duce la creşterea cifrei de afaceri la 9 miliarde de dolari, a explicat ANCOM pentru MEDIAFAX.

Se estimează că implementarea 5G va avea un impact asupra întregii economiei din România prin generarea unor venituri de 4,7 miliarde euro și crearea a peste 252.000 locuri de muncă. Digitalizarea industrială în România va aduce creșteri semnificative ale cifrei de afaceri din industrii inteligente, de la 3,7 mld USD în 2020 la 9 mld USD în 2026, potrivit Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Tehnologia 5G va avea impact direct asupra utilizatorilor, prin produse și servicii îmbunătățite din punct de vedere al costurilor, calității, experienței, siguranței etc.

Varujan Vosganian salută intervenția premierului Orban: 'A pus capăt acestor declarații alarmiste'

Industriile vor avea beneficii strategice constând în calitatea mai bună a informațiilor privind lanțurile de producție, operațiunile interne, caracteristicile piețelor, segmentare, obiceiuri de consum etc., toate acestea fiind mijlocite de utilizarea facilităților 5G. Totodată, impactul 5G asupra acestora se va vedea în creșterea productivității, prin valorificarea în timp real a informațiilor privind toate operațiunile interne.

Utilizarea 5G în sectoarele adiacente sau terțe se vor vedea în îmbunătățirea furnizării unor servicii publice sau securității, pe baza datelor de management al traficului colectate. Aceste beneficii sunt doar cele imediate, care vor putea fi observate la scurt timp de la implementarea 5G. Este foarte probabil ca felul în care vor putea fi utilizate aceste tehnologii să conducă la crearea unor noi modele de afaceri, potrivit specialiştilor ANCOM.

Cu toate că Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații prevede aceste beneficii ale tehnologiei 5G, Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM a declarat la sfârşitul lunii octombrie că "licitaţia se va organiza în prima jumătate a anului 2020", după ce ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode a afirmat că "anul acesta nu se va ţine licitaţia pentru licenţele 5G".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.