Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnologie pentru prostie: s-a inventat 'al treilea ochi' destinat celor care nu-și pot lua ochii de la ecranul telefonului în timp ce merg pe stradă - Video

captura youtube
al treilea ochi

Este indiscutabil că telefoanele inteligente au devenit un aspect esențial al vieții moderne. Milioane de oameni își dedică ore semnificative zilnic privind ecranele dispozitivelor mobile, unii chiar în timpul activităților precum plimbările pe stradă sau condusul mașinii.

Datorită acestui „Al treilea ochi” al lui Minwook Paeng, care studiază design-ul industrial la o universitate din Londra, utilizatorii vor putea să trimită mesaje sau să navighezi pe YouTube în timp ce mergi, fără teamă de accidente, informează Reuters.

Al treilea ochi al lui Paeng constă dintr-o carcasă din plastic translucidă care se fixează direct pe fruntea purtătorului, pe un strat subțire de gel. În interiorul acestui ochi din plastic se găsesc un difuzor mic, un senzor giroscopic și un senzor sonar.

Cum funcționează

Când giroscopul detectează că utilizatorul și-a înclinat capul înainte (cu bărbia în piept), deschide „pleoapa” de plastic a ochiului, iar sonarul începe să monitorizeze zona din fața utilizatorului. Când detectează un obstacol, emite un avertisment în difuzor.

„Componenta neagră care arată ca o pupilă este un senzor cu ultrasunete care aproximează distanța. Când în fața utilizatorului se află un obstacol, senzorul cu ultrasunete detectează acest lucru și îl informează pe utilizator la difuzor”, a explicat designer-ul.

Paeng a declarat pentru revista Dezeen că „Al treilea ochi” este doar primul dintr-o serie de proiecte prin care încearcă să își imagineze cum ar putea ajunge generațiile viitoare de „Phono sapiens”.

Deși au apărut abia de câteva decenii, telefoanele mobile ne schimbă deja corpul, așa că este de așteptat ca omenirea să sufere în următoarele generații schimbări pe care astăzi nu ni le putem imagina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.