Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tehnologii care ne ușurează viața

stiripesurse.ro
realitatea virtuala

Tehnologia joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi. Nu trece o zi fără să te bucuri de cafeaua proaspăt preparată de aparatul de cafea de ultimă generație, să profiți de confortul de a călători cu mașina electrică sau de a face tranzacții direct pe de telefon. Toate acestea evoluții moderne ne simplifică viața în mod considerabil și ne ajută să avem parte de un nivel de trai și mai confortabil. Fiecare sector al vieții a avut parte de anumite îmbunătățiri de care ne bucurăm în prezent. Chiar dacă pare ireal, în urmă cu câțiva ani acestea erau doar visuri îndepărtate. Totuși, este doar începutul modernității pe care îl trăim pe propria piele. Iată câteva alte tehnologii care ne fac viața mai bună chiar dacă sunt luate de bune.

Asistenți vocali

Nu este plăcut să știi că ai întotdeauna la îndemână un asistent care te ajută în tot ce ai nevoie? Indiferent dacă ai de gând să efectuezi un apel telefonic, vrei să compui un email, vrei să cauți o anumită informație pe internet, cauți un film pe Netflix sau îți dorești să afli ultimele noutăți în materie de vreme, asistentul vocal este gata să te ajute.

Mai mult, o mare parte dintre aplicațiile pe care le folosești în mod frecvent se împacă de minune cu acest asistent, lucru care îți simplifică viața în mod considerabil. Partea bună este că această tehnologie funcționează pe multe dintre dispozitivele pe care le deții, ba chiar mai mult, este compatibilă și cu becurile inteligente.

Realitatea virtuală

Realitatea virtuală a devenit o normalitate în multe industrii. Fie că vorbim de turism, arhitectură, design interior sau lumea cazinourilor, această tehnologie este prezentă peste tot.

Realitatea virtuală le permite oamenilor să vadă o altă realitate prin intermediul unei perechi de ochelari pe care trebuie să îi poarte. Nu există îndoială că această tehnologie deschide multe oportunități în ceea ce privește creativitatea și inovația, motiv pentru care este folosită la scară largă.

În același timp, cazinourile au implementat această tehnologie, iar acum lumea se poate bucura de o experiență similară din casele lor. Aparatele clasice de sloturi au trecut prin multe schimbări și îmbunătățiri de-a lungul anilor, începând cu mânerul pe care lumea trebuia să-l acționeze pentru a vedea cum funcționează aparatele de sloturi, până la aparatul electronic care face acest proces și mai ușor.

Recunoașterea facială

content-image

O altă tehnologie cu care fiecare dintre noi s-a obișnuit până la momentul de față este recunoașterea facială. Chiar dacă în urmă cu câțiva ani acesta părea un concept inspirat din filme, acum este o realitate.

Această tehnologie folosește anumite fotografii sau video-uri pentru a identifica trăsăturile feței și a le distinge în momentul în care urmează a fi accesate anumite informații confidențiale, spre exemplu. Recunoașterea facială este folosită cu succes de către aplicațiile mobile. Se poate ca aceasta să fie introdusă și în alte domenii în viitorul apropiat.

Mersul la cumpărături va avea și el parte de schimbări odată cu introducerea acestei tehnologii, în buna desfășurare a lucrurilor. În loc să plătești cu cardul în momentul în care ajungi la casa de marcat, va trebui doar să prezinți chipul pentru a efectua o tranzacție. La fel s-ar putea să se întâmple și la bancă.

Pilot automat

Chiar dacă acest concept există deja de mai mulți ani pe piață, tehnologia pe care o cunoaștem în prezent nu pare să aibă legătură cu cea de acum câțiva ani. Automobilele cu pilot automat sunt dispozitive performante care te duc la destinație fără prea multe probleme.

Tot ce trebuie să faci este să setezi locația în care vrei să ajungi și să te bucuri de călătorie. Acestea sunt la fel de eficiente și când vine vorba de efectuarea parcărilor. Tehnologia din spatele acestora este una avansată și testată mult timp pentru a preveni orice fel de neplăceri.

În plus, se pare că în anii ce urmează vor apărea pe piață și mijloace de transport în comun care au la bază această tehnologie. În momentul de față se efectuează teste în acest sens.

Acestea sunt câteva dintre tehnologiile care s-au integrat deja în viața fiecăruia dintre noi. În timp ce unele dintre acestea sunt deja o normalitate pe care o utilizăm fără probleme, cu altele urmează să ne obișnuim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.