Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Telefon roșu' între SUA și Ucraina, înaintea unei întâlniri la NATO - Ce au discutat Lloyd Austin şi Oleksii Reznikov

politico.eu
Lloyd Austin

Secretarul apărării din SUA, Lloyd Austin, şi ministrul apărării ucrainean, Oleksii Reznikov, au discutat telefonic despre "priorităţi", inclusiv chestiuni privind apărarea antiaeriană şi artilerie, în ajunul a două reuniuni pe care aliaţii Kievului le vor avea la Bruxelles, au anunţat cele două părţi sâmbătă seara, relatează duminică Reuters.

După ce a obţinut promisiunea a zeci de tancuri de luptă moderne, printre care modelul american M1 Abrams, cel german - Leopard 2 şi cel britanic - Challenger 2, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi alţi oficiali de la Kiev le-au cerut aliaţilor să trimită avioane de luptă, aminteşte agenţia de presă britanică.

Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei se va reuni marţi la cartierul general al NATO

Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei se va reuni marţi la cartierul general al NATO, după o conferinţă care a avut loc la 20 ianuarie la baza aeriană Ramstein din Germania care a fost crucială pentru decizia de a trimite tancuri de luptă Ucrainei.

Austin şi Reznikov au discutat despre importanţa livrării cât mai rapid cu putinţă a vehiculelor promise, a declarat purtătorul de cuvânt principal al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, citat într-un comunicat.

După apelul telefonic, Reznikov a scris pe Twitter că "Statele Unite sunt de neclintit în sprijinul lor faţă de Ucraina", adăugând că a discutat cu omologul său american şi despre situaţia de pe linia frontului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.