Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Telekom vinde rețeaua și pleacă din România: se naște un gigant 100% românesc

telekom

Vânzarea Telekom Romania Mobile (TRM) în România este aproape de a fi perfectată. Operatorul elen de telefonie OTE, care caută de câțiva ani un cumpărător pentru filiala sa românească de telefonie mobilă, estimează că a ajuns la finalul căutării, fiind aproape de un acord cu compania românească de televiziune CMN (Clever Media Network).

Aceasta din urmă este membră a grupului românesc Clever Group, care are activități în domeniul televiziunii pe bază de abonament. Este unul dintre cele mai mari cinci grupuri media românești, cu o cifră de afaceri anuală care ajunge la 50 de milioane de euro.

Compania nu are activități în domeniul telecomunicațiilor, dar se pare că va intra în acest domeniu cu ajutorul filialei OTE. Directorii OTE nu au dorit să comenteze informațiile apărute în acest sens, ci s-au limitat la a afirma că grupul are în vedere orice posibilă valorificare a activelor sale din România.

OTE are probleme tot mai mari

Dacă se va finaliza vânzarea companiei românești de telefonie mobilă, această mișcare va însemna încheierea unui ciclu lung al OTE, care a început în 1997 odată cu achiziția Telekom Srbija și a continuat cu prezența operatorului elen de telefonie pe piețele din Albania, Macedonia de Nord, Bulgaria, România și Armenia.

Mulți au considerat acest ciclu de achiziții drept un vehicul de creștere a influenței Greciei în alte țări prin mijloace financiare, alții au considerat această extindere a OTE în străinătate drept un vehicul de export pentru furnizorii OTE din Grecia, adevărul fiind undeva la mijloc.

Acest ciclu de expansiune s-a oprit la mijlocul anilor 2000. Concret, în 2006, președintele și directorul general al OTE, Panagis Vourloumis, a decis vânzarea Armentel în Armenia. Acest ciclu de vânzări de active ale OTE în străinătate s-a extins după ce Deutsche Telekom a intrat în capitalul social al OTE și mai ales în anii de recesiune economică ce au urmat pe tot parcursul deceniului 2010.

OTE, sub conducerea actualului CEO al grupului, Michalis Tsamaz, a decis, în anii de recesiune economică și de prăbuşire a acțiunilor OTE la Bursa din Atena, vânzarea companiilor Globul în Bulgaria, Telekom Srbija în Serbia, Telekom Albania Mobile (fostă AMC ) în Albania, Cosmofon (Macedonia) etc.

Telekom Romania Mobile, fosta Cosmorom, este ultimul activ al OTE în afara Greciei și, din câte se pare, va fi vândut și el foarte curând.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.