Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea publică austriacă scoate din program un documentar despre persoanele de culoare din Viena

wikipedia.org
orf tv viena

Televiziunea publică austriacă ORF, atacată cu regularitate de extrema-dreaptă din guvern, a decis să scoată din program, in extremis, un documentar despre rasismul cu care s-au confruntat persoanele de culoare care trăiesc la Viena, a transmis joi autorul său, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Intitulat 'Negru la Viena, de la Soliman la Alaba', cu referire la sultanul otoman Soliman Magnificul şi la David Alaba, fundaş austriac al echipei de fotbal Bayern München, acest documentar scoate la lumină "prejudecăţile profund înrădăcinate" cu care încă se confruntă persoanele de culoare în capitala austriacă, potrivit acestui program de televiziune. 

Programat pentru 4 august, documentarul a fost retras subit din grilă "fără explicaţii suplimentare", a declarat pentru cotidienele Der Standard şi Die Presse autorul său, Teddy Podgorski Jr., care a adăugat că filmul de 25 de minute fusese totuşi validat "cu mult entuziasm" de departamentul de producţie.

Citește și: China vrea să efectueze exerciţii militare și lucrări de exploatare cu rivalii săi asiatici în Marea Chinei de Sud

Această eliminare din program vine la şapte luni după intrarea la guvernare a vicecancelarului de extremă-dreapta Heinz-Christian Strache, care de la preluarea funcţiei şi-a înmulţit atacurile la adresa ORF, acuzând această instituţie media de referinţă că răspândeşte "minciuni". 

Într-un comunicat, ORF a precizat că documentarul trebuie "refăcut" deoarece "nu mai corespundea cu ceea ce a fost comandat, atât în termeni tehnici, cât şi în privinţa formei şi conţinutului". 

Iniţial programat pentru emisiunea regională 'Österreich Bild' ('Imaginea Austriei'), documentarul va fi înlocuit duminică de un reportaj despre podgoriile din capitala austriacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.