Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunea publică iraniană difuzează imagini cu o pretinsă urmărire a unor nave 'americane' de vedete ale Gardienilor Revoluţiei

Agerpres - Reuters
iran drapel steag

Televiziunea publică iraniană a difuzat joi imagini cu vedete ale Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, care urmăresc în apele Golfului nave militare prezentate ca americane, relatează AFP.

Televiziunea nu a precizat data sau motivele acestui incident.

În Bahrein, un purtător de cuvânt al Flotei a V-a americane, întrebat de AFP, a afirmat că niciun incident care să implice mariana americană în apele Golfului nu a avut loc în ultimele 48 de ore.

Imaginile, difuzate şi de două agenţii de presă iraniene şi filmate la bordul unei vedete, o arată pe aceasta urmărind nave militare, dintre care una arbora drapelul american.

În înregistrarea video poate fi auzită o voce de bărbat care strigă - din câte se pare într-o staţie de emisie-recepţie - "Urmăriţi-i", "Faceţi poze".

"Nu a existat o interacţiune periculoasă sau neprofesională implicând marina americană în ultimele 24 de ore" în Golf, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Flotei a V-a, Tim Hawkins.

Difuzarea acestor imagini a avut loc de Ziua Marinei din corpul Gardienilor Revoluţiei, potrivit Agerpres.ro.

Cu acest prilej, amiralul Alireza Tangsiri a afirmat într-un mesaj că marina Gardienilor Revoluţiei pe care o comandă are drept "sarcină, în comun cu forţele navale naţionale, asigurarea unei securităţi durabile în apele teritoriale şi extrateritoriale ale Golfului Persic, în Marea Oman şi în Marea Caspică".

În ultimii ani au avut loc mai multe incidente între forţele navale americană şi iraniană în Golf. Pe 15 aprilie 2020, marina americană a protestat împotriva "manevrelor periculoase" ale navelor Gardienilor Revoluţiei, care se apropiaseră prea mult.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.