Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunile Intact se pregatesc de iesirea din must carry

intact

Într-un articol publicat ieri pe antena3.ro, grupul media vorbeşte pentru prima dată de "strategia companiei de ieşire din must carry".

"Intact Media Group anunta semnarea unui parteneriat comercial multi-anual cu UPC/Focus Sat, conform cu strategia companiei de iesire din must-carry, se arată în articolul" publicat pe antena3.ro.

Iniţial, informaţia potrivit căreia posturile de televiziune ale grupului Intact vor ieşi din lista must carry a a apărut pe surse.

O confirmare in acest sens a venit, miercuri, din partea reprezentantilor Romtelecom. Din informatiile HotNews.ro, actionarii Antenelor au aprobat saptamana trecuta iesirea acestor posturi din must carry, dar numai in anumite conditii.

Sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei

Conform informatiilor HotNews.ro, actionarii televiziunilor Intact - operate de Antena TV Group (Antena 1, Antena Stars, Euforia, Zu TV), respectiv Antena 3 S.A. (Antena 3) - au aprobat saptamana trecuta iesirea din "must carry", dar cu conditia ca, mai intai, sa fie incheiate intelegeri sau acorduri cu operatorii de cablu, asa incat sa se asigure ca posturile vor fi disponibile pentru larga majoritate a populatiei.

"Iesirea din must carry a posturilor Antena 1, 2, 3 ne afecteaza intr-o mica masura. In prezent suntem in negocieri pentru incheierea unui acord comercial care acopera toate platformele disponibile in oferta noastra, astfel incat clientii nostri sa nu fie afectati de aceste schimbari", au declarat, pentru HotNews.ro, reprezentanţi ai Romtelecom.

In iulie 2013, liderul pietei TV, Pro TV, a anuntat ca iese din lista statiilor pe care cablistii sunt obligati sa le retransmita. Drept urmare, in 2013 veniturile Pro TV provenite de la cablisti au crescut fata de 2012 cu 110,9%, pana la 10,7 milioane de dolari.

Dupa anuntul Pro TV, Dan Voiculescu declara in vara anului trecut, intr-un interviu la Realitatea TV:

    "Tin legatura cu fiica mea zilnic, dimineata, la pranz si seara, cu fiicele mele de fapt, iar cu domnul Alexandrescu (Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group - n.red.) ori de cate ori e o problema de strategie, acum nu stim ce sa facem sa iesim din must-carry, cum a facut Pro TV sau sa nu iesim, problemele de politica comerciala, de strategie economica le discut cu Sorin Alexandrescu, cu Marius Tuca, cu cei care iau deciziile."

Pe de alta parte, trustul Intact este angajat, de mai multi ani, intr-un conflict de proportii cu cel mai mare operator de cablu, RCS&RDS. Antenele nu sunt prezente, in acest moment, nici pe platforma DTH a RCS&RDS, Digi, nici pe Focus Sat, platforma DTH a UPC, in conditiile in care principiul "must carry" nu se aplica operatorilor de satelit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.