Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Televiziunile, sanctionate bland dupa tragedia Colectiv. Exceptie surprinzatoare facuta de CNA

tv media

CNA a sanctionat mai multe televiziuni dupa aproximativ 100 de reclamatii privind abordarea pe care au avut-o in prezentarea tragediei de la Colectiv. Majoritatea sanctiunilor au fost blande, constand in simple somatii publice. A existat insa o exceptie care poate surprinde pe multi - o amenda data in premiera televiziunii DIGI 24, in valoare de 10.000 de lei.

„La Digi 24 este o foarte mare problemă de informare corectă. Faci un material de 4 minute un material pe baza unei scrisori primite de un site”, a spus Radu Herjeu în motivaţia sa pentru amendarea postului de ştiri al grupului RCS&RDS.

Amenda se datoreaza prezentarii unei scrisori a unui presupus martor al tragediei, preluata de pe site-ul Hotnews. CNA reclama ca DIGI 24 nu a verificat sursa si veridicitatea informatiei.

“Citesc peste tot despre mobilizarea exemplara a fortelor de interventie si-mi vine sa urlu: care mobilizare? nimeni nu a stiut ce sa faca, haosul intre pompieri, smurd si salvari a fost mai mare decat in randul oamenilor care au reusit sa iasa la timp. Cei mai multi dintre supravietuitori au fost scosi de cei iesiti in prima linie, nu de pompieri“, preciza scrisoarea preluata de DIGI 24.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai sancţionat posturile România TV şi Kanal D cu câte o somaţie publică pentru insistența cu care au prezentat imagini cu rudele victimelor aflate în suferinţă. În cazul Antenei 1 a fost propusă o somație publică pentru că a difuzat în noaptea tragediei imagini neblurate cu victime care erau resuscitate, însă propunerea nu a întrunit numărul de voturi (șase) pentru a fi aprobată.

Forul a analizat astăzi monitorizările făcute în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie pentru posturile – Antena 1, Antena 3, B1 TV, Digi 24, Kanal D, PRO TV, Prima TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1. Reamintim că în această perioadă CNA a primit aproape 100 de reclamații, informeaza paginademedia.ro.

Radu Herjeu, membru CNA, despre relatările televiziunilor de la tragedia din clubul Colectiv:

“Mă aşteptam la mai rău, la derapaje mult mai mari, mi-era teamă de acele derapaje voite. Antena 3 singurul lucru pe care l-am gasit este lipsa atenţionărilor cu ‘aceste imagini va pot afecta emoţional’, la Antena 1 sunt imaginile cu rudele îndurerate, dar nu s-a insistat pe ele, aceeaşi situaţie la B1, la Kanal D chiar s-a insistat pe rudele îndurerate, la Pro TV lipsa de atenţionare că urmează imagini dure, iar la Digi 24 este o foarte mare problemă de informare corectă. Faci un material de patru minute, un material pe baza unei scrisori primite de un site. Din punctul meu de vedere n-au fost derapaje foarte grave.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.