Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temeri cu privire la o ripostă dură a Rusiei după atacul de la Kremlin: S-ar pregăti raiduri asupra Kievului

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Rusia ar putea lansa raiduri cu rachete asupra Kievului în această noapte. Se presupune că două focoase nucleare se află la aerodrom, dar nu sunt înarmate pe avioane în acest moment, preciează mass media ucrainene, citând sursele activistului rus Vladimir Osechkin, care operează de la Paris site-ul gulagu.net.

Un eventual atac de amploare asupra Kievului ar reprezenta o ripostă la pretinsul atac cu drone ucrainene asupra Kremlinului, de noaptea trecută.

„Au fost trimise ordine la bazele aeriene din Engels și Shaykovka să pregătească un număr de TU-22M pentru zbor, ar putea fi efectuate lovituri cu rachete asupra mai multor clădiri administrative din Kiev în timpul nopții”, preciează sursa.

„Sursa a mai afirmat că pentru prima dată ar putea fi folosite arme nucleare, cel puțin două "obiecte" se află deja direct pe unul dintre aerodromurile menționate mai sus”, afirmă Osechkin.

„Detaliile vor fi furnizate ulterior. Este important să înțelegem că o sursă de aviație cu rază lungă de acțiune își riscă viața, și anume riscul de a merge la închisoare pe viață. Și nu este vorba de o exagerare sau de un artificiu, astăzi totul este foarte serios și nu se știe cum se va termina. Nu vorbim de o maimuță cu o grenadă, ci avem de-a face cu toții cu (sau mai degrabă ne confruntăm cu) un dictator cu arme nucleare. Și dacă el decide să folosească arme nucleare, sperăm că piloții și specialiștii serviciilor terestre ale Forțelor Aeriene nu vor executa acest ordin criminal”, mai precizează activistul.

Explozibili la centrala nucleară Zaporojie

Pe de altă parte, presa ucraineană relatează că armata rusă ar fi amplasat echipamente militare și explozibili în incinta secției de turbine a celei de-a patra unități de putere a centralei nucleare Zaporojie.

Reprezentanții AIEA au raportat faptul că rușii au plasat echipamente militare, arme și explozibili în incinta secției de turbine a unității de putere nr. 4 a centralei nucleare.

Acest lucru a devenit cunoscut în timpul întâlnirii săptămânale de comunicare dintre Centrul de criză al AIEA și Comisia de stat pentru reglementare nucleară cu privire la activitățile misiunii AIEA la amplasamentul centralei nucleare Zaporojie, care a avut loc ieri, 2 mai.

"Încă o dată, subliniem că, în cazul unei situații de urgență la centrala ZNPP, cu o posibilă eliberare de substanțe radioactive în mediu, consecințele vor fi resimțite nu doar de Ucraina - acestea vor avea un caracter transfrontalier", a adăugat inspectoratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.