Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temerile cercetătorilor se adeveresc: O japoneză a fost diagnosticată pentru a doua oară cu coronavirus, după ce se vindecase

coronavirus

O femeie din Japonia a fost diagnosticată din nou cu Covid-19, după ce la începutul lunii februarie medicii i-au spus că se vindecase, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Femeia în vârstă de 40 de ani lucrează ca ghid pe un autobuz turistic în Osaka. Ea a fost testată pozitiv miercuri, după ce a prezentat câteva simptome - dureri de gât şi în piept. Primul diagnostic Covid-19 i-a fost pus pe 29 ianuarie şi a fost externată după ce şi-a revenit, pe 1 februarie. Pe 6 februarie a fost testată negativ.

Acesta este primul astfel de caz înregistrat în Japonia, spun autorităţile medicale japoneze.

În China au mai fost descoperite astfel de cazuri.

„Odată infectat, virusul poate rămâne latent şi prezintă simptome minime, apoi poate să apară o acutizare, dacă ajunge în plămâni”, a spus profesorul Philip Tierno de la Universitatea din New York.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

În Japonia, numărul cazurilor confirmate este de 186, pe lângă cele 704 de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Şapte decese au fost înregistrate aici.

Au fost luate mai multe măsuri pentru încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, depistat la finalul anului trecut în Wuhan (China).

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 400 de cazuri confirmate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.