Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Temperaturi extreme în Italia: opt oraşe se află sub cod roşu de caniculă

realitatea.md
canicula

Opt oraşe din Italia se află sub cod roşu de caniculă marţi în contextul în care valul de căldură care afectează ţara se intensifică, transmite ANSA.

Bolzano, Florenţa, Frosinone, Latina, Perugia şi Torino s-au alăturat capitalei Roma şi oraşului Rieti, care se aflau deja sub cod roşu luni, în timp ce Italia se confruntă cu cel de-al doilea val de căldură din această vară, potrivit Agerpres.

Roma, Rieti, Florenţa, Frosinone, Latina şi Perugia vor fi vizate de codul roşu inclusiv miercuri, ca şi Bologna.

Codul roşu înseamnă că temperaturile sunt atât de ridicate încât reprezintă o ameninţare la adresa persoanelor sănătoase şi active.

Codul portocaliu, nivelul imediat inferior, indică faptul că vremea călduroasă reprezintă un pericol pentru populaţia fragilă, cum ar fi persoanele în vârstă, vulnerabile şi copiii foarte mici.

Valul actual de căldură este prognozat să dureze toată săptămâna, fiind aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Peste 18.000 de persoane au murit în Italia din cauza căldurii intense care a afectat ţara vara trecută, conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Institutul francez de sănătate şi cercetare medicală (Inserm) şi de la Institutul pentru sănătate globală din Barcelona (ISGlobal) şi publicat luni în jurnalul ştiinţific Nature Medicine. Potrivit studiului, Italia a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de căldura cu care s-a confruntat Europa în vara lui 2022, cu 18.100 de decese dintr-un total de 61.672 pentru întregul continent.

Vara anului 2022 a fost cea mai fierbinte din istoria măsurătorilor meteorologice europene, fiind caracterizată de o serie intensă de valuri de căldură care au doborât recorduri în ceea ce priveşte temperaturile, seceta şi incediile de pădure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.