Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis de masă: România domină podiumul în proba de dublu mixt la Campionatele Europene U15 şi U19

Podiumul probei de dublu mixt la Under-19 a fost integral românesc, sâmbătă, la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia), anunță Agerpres.

Medaliile de aur au fost obţinute de perechea Darius Movileanu/Elena Zaharia, după ce o victorie cu 3-0 în faţa cuplului Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan, medaliat cu argint. O medalie de bronz a fost câştigată de Andrei Istrate şi italianca Nicole Arlia, învinşi în semifinale de Darius Movileanu/Elena Zaharia cu 3-0. În cealaltă semifinală, Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan au trecut de polonezii Marcel Blaszczyk/Zuzanna Wieglos cu 3-1.

La simplu masculin Under-19, Eduard Ionescu îl va înfrunta pe Andrei Istrate în semifinale. Ionescu a trecut în şaisprezecimi de Zhenlong Liu (Austria) cu 4-0, în optimi l-a învins pe francezul Thibault Poret cu 4-3, iar în sferturi a dispus de germanul Lleyton Ullmann cu 4-0. Istrate a câştigat pe rând cu spaniolul Miguel Pantoja (4-2) şi polonezii Mateusz Zelengowski (4-0) şi Michal Gawlas (4-2).

Darius Movileanu i-a învins pe turcul Hakan Isik (4-0) şi pe spaniolul Daniel Berzosa (4-2), dar a pierdut sfertul de finală cu olandezul Kas van Oost (3-4). În sferturi s-a oprit şi Iulian Chiriţă, învins de polonezul Milosz Redzimski cu 4-3, după ce trecuse de belgianul Louis Laffineur (4-0) şi de polonezul Mateusz Zalewski (4-1). Dragoş Bujor l-a învins în şaisprezecimi pe ucraineanul Mikita Zavada cu 4-3, dar a pierdut în optimi în faţa germanului Lleyton Ullmann cu 2-4.

România are trei reprezentante în semifinalele probei de simplu la Under-19. Elena Zaharia o va înfrunta pe Bianca Mei-Roşu, iar Ioana Sîngeorzan o va avea ca adversară pe galeza Anna Hursey.

Elena Zaharia a câştigat în şaisprezecimi cu 4-3 în faţa ucrainencei Veronika Matiunina, în optimi a trecut de portugheza Matilde Pinto cu 4-2, iar în sferturi a învins-o pe poloneza Zuzanna Wieglos cu 4-2. Bianca Mei-Roşu a trecut pe rând de Lukrecija Juchnaite (Lituania), cu 4-1, de Ilona Sztwiertnia (Polonia) cu 4-1 şi de Mia Griesel (Germania) cu 4-2. Ioana Sîngeorzan a obţinut victorii cu slovaca Adriana Illasova (4-0), germanca Naomi Pranjkovic (4-1) şi cu croata Hana Arapovic (4-1). Evelyn Ungvari a pierdut în şaisprezecimi în faţa portughezei Ines Matos cu 2-4.

La dublu feminin Under-19, România are trei reprezentante. Ioana Sîngeorzan şi italianca Nicole Arlia au dispus în sferturi de cuplul Lilou Massart (Belgia)/Elise Pujol (Franţa) cu 3-1, iar în semifinale vor înfrunta perechea poloneză Zuzanna Wieglos/Anna Brzyska.

Elena Zaharia şi croata Hana Arapovic vor întâlni în penultimul act cuplul româno-german Bianca Mei-Roşu/Mia Griesel. În sferturi, Zaharia şi Arapovic au dispus de perechea Natalia Bogdanowicz (Polonia)/Veronika Matiunina (Ucraina) cu 3-1, iar Mei-Roşu/Griesel au câştigat cu 3-1 în faţa cuplului Silvia Coll (Spania)/Anna Hursey (Ţara Galilor).

La dublu masculin Under-19 există şansa unei finale româneşti. Eduard Ionescu şi Darius Movileanu vor juca în penultimul act contra polonezilor Marcel Blaszczyk/Alan Kulczycki, după 3-0 cu slovacii Jakub Goldir/Samuel Palusek. Andrei Istrate/Iulian Chiriţă vor înfrunta francezii Thibault Poret/Hugo Deschamps după 3-1 cu suedezii William Bergenblock/Isak Alfredsson în sferturi. Dragoş Bujor şi francezul Flavien Coton au cedat în sferturi în faţa polonezilor Marcel Blaszczyk/Alan Kulczycki cu 0-3.

La Under-15, România are asigurată o medalie de dublu feminin, probă în care Andreea Băiaşu şi portugheza Julia Leal vor juca în semifinale cu francezii Nina Guo Zheng/Leana Hochart. În sferturi, Băiaşu şi Leal au trecut de cuplul german Lorena Morsch/Lisa Wang cu 3-1.

La simplu masculin U15, toţi cei trei români au cedat în şaisprezecimi: Robert Istrate a pierdut în faţa lui Zoltan Varga (Ungaria) cu 2-4, Robert Podar a fost învins de germanul Friedrich Kuehn cu 4-3, iar Mihai Nagy a fost întrecut de francezul Nathan Pilar cu 4-0.

La simplu feminin, Andreea Jifcu a fost învinsă de Koharu Itagaki (Germania) cu 4-2, în optimi, după ce trecuse în turul anterior de Emma Molnarova (Slovacia) cu 4-2. Celelalte trei românce au cedat în şaisprezecimi: Alexandra Dicu a fost învinsă de Lisa Wang (Germania) cu 4-1, Vivien Tamaş a pierdut în faţa cehoaicei Veronika Polakova cu 0-4, iar Andreea Băiaşu a fost învinsă de Josephina Neumann (Germania) cu 4-2.

La dublu masculin, Robert Istrate şi Robert Podar s-au oprit în sferturi, pierzând cu 1-3 în faţa turcilor Kenan Kahraman/Gorkem Ocal.

România a cucerit deja trei medalii, în probele pe echipe, aur la Under-19 (feminin şi masculin) şi bronz la Under-15 (masculin).

La ediţia de anul trecut, de la Belgrad, bilanţul delegaţiei României a fost de 6 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La Under-19, bilanţul a fost de 4-1-3, iar la Under-15 de 2-0-0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.