Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis de masă: România triumfă la Europenele de juniori, asigurându-și medalii la dublu mixt

România şi-a asigurat primele medalii în probele individuale la Campionatele Europene de tenis de masă pentru juniori U15 şi U19 de la Gliwice (Polonia), după ce a calificat cinci jucători în semifinalele probei de dublu mixt la Under-19.

Perechea Eduard Ionescu/Ioana Sîngeorzan va înfrunta cuplul polonez Marcel Blaszczyk/Zuzanna Wieglos, iar perechea Darius Movileanu/Elena Zaharia va juca împotriva cuplului româno-italian Andrei Istrate/Nicole Arlia, potrivit site-ului Federaţiei Române de Tenis de Masă.

În şaisprezecimi, Eduard Ionescu şi Ioana Sîngeorzan au trecut de cuplul Jakub Goldir (Slovacia)/Veronika Matiunina (Ucraina) cu 3-1, în optimi au învins spaniolii Daniel Berzosa/Silvia Coll cu 3-1, iar în sferturi au câştigat în faţa polonezilor Milosz Redzimski/Wiktoria Wrobel cu 3-0.

Perechea Darius Movileanu/Elena Zaharia s-a impus în şaisprezecimi în faţa cuplului româno-portughez Adela Struna/Rafael Kong cu 3-0, în optimi a dispus de francezii Flavien Coton/Clea De Stoppeleire cu 3-0, iar în sferturi a învins germanii Andre Bertelsmeier/Mia Griesel cu 3-2.

Andrei Istrate şi Nicole Arlia au trecut mai întâi de grecii Efraim Manolopoulos/Malamatenia Papadimitriou cu 3-0, apoi au învins perechea David Szantosi (Ungaria)/Matilde Pinto (Portugalia) cu 3-0, în sferturi dispunând de Connor Green (Anglia)/Anna Hursey (Ţara Galilor) cu 3-0.

Iulian Chiriţă şi Bianca Mei-Roşu i-au învins pe germanii Matthias Danzer/Lea Lachanmayer cu 3-0 în şaisprezecimi, dar au pierdut în optimi în faţa cuplului polonez Marcel Blaszczyk/Zuzanna Wieglos cu 2-3.

Dragoş Bujor şi portugheza Ines Matos s-a impus în faţa cuplului Martin Sip (Cehia)/Patricia Santos (Portugalia) cu 3-0, dar a cedat în optimi în faţa polonezilor Milosz Redzimski/Wiktoria Wrobel cu 1-3.

La simplu masculin Under-19, toţi cei cinci români s-au calificat în şaisprezecimi: Eduard Ionescu l-a învins pe olandezul Milo de Boer cu 4-2, Dragoş Bujor a dispus de spaniolul Marc Miro cu 4-0, Andrei Istrate a trecut de belgianul Alessi Massart cu 4-0, Iulian Chiriţă l-a învins pe israelianul Eitay Shushan cu 4-1, iar Darius Movileanu a câştigat în faţa estonianului Markkos Pukk cu 4-2.

Doar patru din cele cinci românce s-au calificat în şaisprezecimi la simplu Under-19, Elena Zaharia, după 4-1 cu Eugenia Sastre (Spania), Bianca Mei-Roşu, după 4-0 cu suedeza Agnes Svensson, Ioana Sîngeorzan, după 4-1 cu ucraineanca Sofia Şeredeha, şi Evelyn Ungvari, după 4-0 cu Eireen Kalaitzidou (Germania). Adela Struna a fost învinsă de poloneza Anna Brzyska cu 4-0.

La dublu feminin Under-19, trei românce s-au calificat în sferturi. Elena Zaharia şi croata Hana Arapovic au dispus de elveţiencele Fanny Doutaz/Nina Tullui cu 3-0 în şaisprezecimi, iar în optimi au învins perechea Eloise Duvivier (Belgia)/Aleksandra Jersova (Letonia) cu 3-1. Bianca Mei-Roşu şi germanca Mia Griesel au învins mai întâi cuplul portughez Patricia Santos/Mariana Santa Comba cu 3-0, iar apoi perechea cehă Helena Sommerova/Tereza Bartova cu 3-0. Ioana Sîngeorzan şi italianca Nicole Arlia au dispus de suedezele Nomin Baasan/Leah Muskantor cu 3-2 în şaisprezecimi, iar în optimi au învins cuplul polonez Ilona Sztwiertnia/Wiktoria Wrobel cu 3-0.

În proba masculină de dublu (U19), cinci români au reuşit să acceadă în sferturi. Perechea Eduard Ionescu/Darius Movileanu a trecut în şaisprezecimi de maghiarii Adam Cseri/Wei Chen Yu cu 3-0, iar în optimi de spaniolii Diego Lillo/Marc Miro cu 3-1. Cuplul Andrei Istrate/Iulian Chiriţă a câştigat cu 3-0 în faţa perechii Louis Prince (Anglia)/Timothy Falconnier (Elveţia), iar în optimi a dispus cu 3-1 de cuplul Balasz Lei (Ungaria)/Samuel Arpas (Slovacia). Dragoş Bujor şi francezul Flavien Coton i-au învins pe danezii Oliver Berntsen/Dominykas Samoulis cu 3-0 în şaisprezecimi, pentru ca în optimi să treacă de perechea Ioan Velicikov (Bulgaria)/Wim Verdonschot (Germania) cu 3-0.

La categoria Under-15, trei români s-au calificat în şaisprezecimi la simplu masculin: Robert Istrate l-a învins pe norvegianul Michael Farnes cu 4-1, Robert Podar a dispus de Natanel Abramov (Israel) cu 4-0, iar Mihai Nagy a câştigat cu 4-2 în faţa suedezului Sigge Hedblad. La feminin, toate cele patru românce au ajuns în şaisprezecimi: Andreea Jifcu, după 4-0 cu Beatriz Pinto (Portugalia), Alexandra Dicu, după 4-2 cu Elina Fuchs (Austria), Vivien Tamaş, după 4-1 cu Nela Ondrusova (Slovacia), iar Andreea Băiaşu, după 3-1 cu Sara Habarova (Slovacia).

La dublu feminin U15, Andreea Băiaşu şi portugheza Julia Leal s-au calificat în sferturi după 3-1 cu cuplul Marzia Nurmatova (Azerbaidjan)/Nela Ondrusova (Slovacia). În turul anterior, ele câştigaseră cu 3-1 în dauna perechii spaniole Isabel Conchillo/Irina Font.

Vivien Tamaş şi Andreea Jifcu le-au învins pe suedezele Angelina Bebawy/Laurynne Cabardo cu 3-0, dar au cedat în optimi în faţa cuplului Gaetane Bled (Franţa)/Susana Costa (Portugalia) cu 2-3. Alexandra Dicu şi Beatriz Pinto (Portugalia) au pierdut în şaisprezecimi în faţa perechii germane Koharu Itagaki/Josephina Neumann cu 1-3.

La dublu masculin U15, Robert Istrate şi Robert Podar i-au învins în şaisprezecimi pe elveţienii Khenan Egli/Levi Ulrich cu 3-0, iar în optimi au dispus de cuplul Jan Skalda (Cehia)/Zoltan Varga (Ungaria) cu 3-1.

În proba de dublu mixt, România nu mai are reprezentanţi la Under-15. Mihai Nagy şi Andreea Jifcu au pierdut în şaisprezecimi în faţa cuplului Damian Floro (Slovacia)/Veronika Polakova (Cehia), cu 1-3, iar perechea Robert Istrate/Andreea Băiaşu a dispus de germanii Clemens Kuehn/Lisa Wang cu 3-0, în optimi a învins austriecii Petr Hodina/Julia Dur (Austria) cu 3-0, dar a cedat în sferturi în faţa cuplului Patryk Zyworonek (Polonia)/Gaetane Bled (Franţa) cu 1-3.

România a cucerit deja trei medalii, în probele pe echipe, aur la Under-19 (feminin şi masculin) şi bronz la Under-15 (masculin).

La ediţia de anul trecut, de la Belgrad, bilanţul delegaţiei României a fost de 6 medalii de aur, 1 de argint şi 3 de bronz. La Under-19, bilanţul a fost de 4-1-3, iar la Under-15 de 2-0-0.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.