Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis: Elveţia se alătură Rusiei, în finala Billie Jean King Cup

a1.ro
billie jean king

Echipa feminină de tenis a Elveţiei s-a calificat în finala primei ediţii a Billie Jean King Cup după ce a trecut, vineri seara, în cea de-a doua semifinală, de Australia, cu 2-0, la Praga, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Elveţia va întâlni în finală Rusia care, la rândul ei, a trecut cu 2-1 de Statele Unite. Victoriile elveţiencelor Belinda Bencic şi Jil Teichmann, de la simplu, au fost suficiente pentru ca jucătoarele din Ţara Cantoanelor să le depăşească pe australience.

Teichmann, locul 39 în clasamentul WTA, a învins-o pe Storm Sanders (131 WTA) cu 6-0, 6-3, având nevoie de doar 18 minute pentru a-şi adjudeca primul set.

Belinda Bencic, locul 17 WTA, a trecut şi ea uşor, 6-3, 6-2, de Ajla Tomljanovic (43 WTA).

Aşa cum se ştie, rusoaicele au avut o semifinală mult mai grea cu americancele.

Liudmila Samsonova (40 WTA) a adus Rusia în avantaj, trecând în primul meci de simplu de americanca Sloane Stephens (63 WTA), în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-3.

Danielle Collins (30 WTA) a egalat pentru SUA, impunându-se, tot după ce pierduse primul set, în duelul cu Anastasia Pavliucenkova (12 WTA), 6-7 (9/11), 7-6 (7/2), 6-2.

Samsonova a făcut apoi pereche cu Veronika Kudermetova, o specialistă a probei de dublu (11 WTA). Ele au adus punctul victoriei Rusiei, învingându-le pe americancele Coco Vandeweghe/Shelby Rogers, 6-3, 6-3.

Faza finală a Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup) a reunit cele mai bune 12 echipe din lume, Franţa fiind câştigătoarea precedentei ediţii a competiţiei, în 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.