Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenis: Novak Djokovic, bucuros că a revenit în Statele Unite după doi ani

novak djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic şi-a exprimat hotărârea de a continua să câştige, în ciuda participării la un singur turneu, Mastersul 1.000 ATP de la Cincinnati, care a debutat duminică, în cadrul pregătirilor sale pentru US Open, după o absenţă de doi ani pe pământ american, ca urmare a refuzului de a se vaccina împotriva Covid-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt foarte entuziasmat de ideea revenirii în această ţară după doi ani", a declarat Djokovic în cursul unei conferinţe de presă, spunând că este "recunoscător pentru toată dragostea" pe care o primeşte în Statele Unite.

"Mi-am dorit foarte mult să mă întorc la Cincinnati, pentru a mă pregăti bine", a spus "Nole" înaintea debutului la singurul său turneu înaintea Grand Slam-ului american de la Flushing Meadows, care va debuta pe 28 august. "Cred că pot alege cu deplină libertate unde vreau să joc", a explicat el.

"Este uimitor că după aproape 20 de ani în circuit, încă mai am această flacără interioară care mă determină să lupt pentru obiective mari. Vreau să continui să câştig turnee", a subliniat sârbul.

Absent de din circuit după înfrângerea sa în finala de la Wimbledon, în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, Djokovic s-a declarat nerăbdător să joace din nou înaintea US Open, unde vizează al 24-lea său titlul de Mare Şlem, graţie căruia ar egala recordul istoric al australiencei Magaret Court.

"Trebuie să revin la nivelul meu cât mai curând posibil şi să fiu pregătit să dau tot ce am mai bun pentru provocările incitante care urmează. Dacă nu eram motivat, m-aş fi oprit să mai joc", a mai spus el.

Câştigător la Cincinnati în 2018 şi 2020, Novak Djokovic îl va înfrunta miercuri, în turul al doilea, pe câştigătorul partidei dintre spaniolul Alejandro Davidovich Fokina şi argentinianul Tomas Martin Etcheverry.

Jucătorul sârb speră, de asemenea, să revină în fotoliul de lider al clasamentului mondial, din care a fost detronat de spaniolul Carlos Alcaraz, cu care s-ar putea înfrunta în finală la Cincinnati.

Întoarcerea lui Djokovic în Statele Unite a generat entuziasm la Cincinnati, unde fanii au umplut tribunele pentru a-l vedea pe sârb la antrenamentul de duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.