Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenismenul Filip Jianu a urcat pe locul 460 în clasamentul ATP

Treizecizero
Filip Jianu

La doar 18 ani, Filip Jianu a devenit, luni, oficial, al doilea cel mai bun tenismen al României în proba de simplu, conform clasamentului mondial actualizat, după Marius Copil, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Misterul a fost elucidat! De ce nu l-au reținut polițiștii pe olandezul ucigaș la plecarea de pe aeroport

Semifinalist la începutul acestui an la Australian Open, în proba de simplu a juniorilor, Jianu a confirmat şi la seniori, câştigând primele sale două trofee ITF. Cu două tiluri ITF câştigate în acest sezon la simplu, în turneele seniorilor, pe zgură, la Tabarka (M15) şi Piteşti (M25), dar şi o optime de finală jucată săptămâna trecută în Challengerul de la Sibiu, Filip Jianu a înregistrat un salt de 34 de poziţii faţă de săptămâna trecută, până pe locul 460. Rezultatele bune ale sportivului bucureştean, cumulate cu căderea dramatică de 452 poziţii în clasament a lui Dragoş Dima, care nu a reuşit să îşi apere trofeul câştigat anul trecut la Sibiu, au produs schimbarea celei de-a doua rachete în tenisul masculin românesc.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Marius Copil rămâne detaşat cel mai bun tenismen român, dar şi singurul tricolor în Top 100, el urcând în această săptămână o poziţie, de pe locul 87 pe 86, cu un total de 605 puncte. România mai punctează în Top 500 ATP doar prin Filip Jianu - locul 460, cu 67 de puncte, Nicolae Frunză (21 ani) completând podiumul tricolor în ATP, de pe poziţia 502, cu 57 de puncte. Dragoş Dima a ajuns pe locul 841 ATP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.