Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tenorul spaniol Placido Domingo va fi distins miercuri cu premiul 'Bellini d'Oro' la Teatrul antic din Taormina, Sicilia

Agerpres
Placido Domingo

Tenorul spaniol Placido Domingo va fi distins miercuri cu premiul "Bellini d'Oro" la Teatrul antic din Taormina (Sicilia, sud), alături de baritonul italian Leo Nucci, a informat echipa de comunicare a artistului spaniol, relatează EFE.

Premiul, care se decernează din 1968 de Societa Catanese Amici della Musica, va fi acordat celor doi artişti lirici după prima dintre cele două reprezentaţii ale operei "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, prevăzute săptămâna aceasta la Taormina.

Într-un comunicat, Placido Domingo s-a declarat "onorat" de acordarea acestui premiu cu care au fost distinşi anterior mari artişti, precum tenorul italian Luciano Pavarotti sau dirijorul Riccardo Muti.

"Sunt fericit şi onorat să primesc Bellini d'Oro, un premiu cu care au fost distinşi artişti excepţionali", notează Placido Domingo.

Potrivit tenorului spaniol, Vicenzo Bellini (1801-1835) este autorul unor opere de mare sensibilitate, un precursor care a deschis calea unor mari compozitori precum Giuseppe Verdi.

"Nu poate exista o scenă mai bună decât acest teatru grec antic cu vedere la mare şi la vulcanul Etna. Este un vis", a adăugat plin de bucurie tenorul spaniol.

Placido Domingo va interpreta "Rigoletto" la Teatrul antic din Taormina, împreună cu Leo Nucci care este şi dirijor, alături de care a asigurat că este "fericit" să lucreze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.