Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune în Austria pe tema migranților: Se cere DEMISIA ministrului de Interne, în urma unei declarații despre azilanți

NewsMaker
Herbert Kickl

Liderul opoziţiei din Austria, Pamela Rendi-Wagner de la social-democraţi, i-a cerut lui Herbert Kickl, mininstrul de Interne, să îşi dea demisia după ce a pus la îndoială Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, scrie Politico, relatează News.ro.

„Dacă Kickl ar avea o urmă de decenţă şi respect pentru democraţie, şi-ar da demisia chiar acum”, a afirmat Rendi-Wagner pentru televiziunea de stat ORF, adăugând că va cere un vot de neîncredere în parlament pentru Kickl.

Marţi, Kickl, membru al Partidului Libertăţii (FPO – extremă dreapta), a fost întrebat dacă propunerile sale pentru proceduri mai stricte privind azilanţii ar încălca Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

El a răspuns precizând că există unele „structuri legale ciudate, uneori vechi de câţiva ani şi dezvoltate în circumstanţe total diferite” în convenţie care ar opri partidul său din a face „ceea ce este necesar”. Kickl a adăugat că ar dori să „conteste acele reguli”.

Citește și: Donald Trump A CÂȘTIGAT meciul cu parlamentarii: A ajuns la un acord și pune capăt BLOCAJULUI guvernamental

„Cred că legea trebuie să urmeze politicile şi nu politicile să urmeze legea”, a afirmat Kickl.

„Convenţia Europeană a Drepturilor Omului are statut constituţional în Austria de 59 de ani. Să o pui la îndoială înseamnă sfârşitul consensului fundamental al celei de-a doua republici” a Austriei, a afirmat preşedintele austriac Alexander Van der Bellen.

Katarina Barley, ministrul german al Justiţiei, l-a atacat şi ea pe Kickl. Ea a declarat pentru Suddeutsche Zeitung: „Ca ministru de Interne, Kickl ar trebui să apare statul de drept, nu să îl saboteze prin declaraţii”.

Vorbind la televiziunea de stat, Rendi-Wagner i-a cerut cancelarului austriac Sebastian Kurz, cel care conduce alături de partidul lui Kickl guvernul, să comenteze situaţia. Kurz a afirmat că a vorbit la telefon cu Kickl.

„O simplă convorbire telefonică nu este destul. Trebuie făcute mai multe”, a afirmat ea, făcând apel la cancelar să arate „curaj şi responsabilitate” şi „să propună concedierea ministrului de Interne”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.