Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune între PSD și ALDE privind alegerea primarilor în două tururi! Tăriceanu, gata să apeleze la toate partidele parlamentare

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a reiterat luni, la Palatul Parlamentului, că susţine ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin și s-a arătat dispus să aibă o discuție cu toate partidele parlamentare.

„Pentru noi, așa cum am spus, este un dezavantaj (actualul sistem de alegere a primarilor - n.r.), iar pentru partidele mari e un avantaj nemeritat și este de interesul nostru și cred că este un sistem mai democratic ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Probabil când o să hotărâm că acest subiect să intre în discuția politică  a Parlamentului, pentru că trebuie, după părerea mea, o discuție mai largă la care să participe toate partidele parlamentare, dar vom lua legătura și cu cei de la UDMR pentru a ne coordona, dacă sunt și ei interesați pe acest subiect”, a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

Kovesi și Camelia Bogdan, parte a unui secret exploziv - Aducerea lui Nicolae Popa în ţară ar fi fost parte dintr-o amplă operaţiune

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat duminică, la Brăila, că PSD susţine în continuare alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.

"Este opinia preşedintelui ALDE, noi susţinem în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur. A fost o dezbatere şi în Parlament, acest lucru nu a fost adoptat, lucrurile rămân, din punctul nostru de vedere, aşa cum sunt acum. Pe orice partid, indiferent cum îl cheamă, îl votează oamenii şi mărimea unui partid este dată de susţinerea oamenilor. Din fericire pentru PSD, acest partid este unul mare, pentru că oamenii îl votează", a arătat Suciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.