Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune maximă în America: Camionagii au blocat punctul de trecere dintre SUA și Canada

Cel mai aglomerat punct de trecere terestră dintre Statele Unite și Canada a rămas închis marți, a anunțat agenția de frontieră canadiană, după ce camionagii canadieni au blocat luni benzile de circulație pentru a protesta față de măsurile de control al pandemiei luate de guvern, relatează Reuters.

Începând de duminică seară, poliția a început să preia încet controlul, confiscând mii de litri de combustibil și îndepărtând un camion-cisternă cu petrol, scrie mediafax.ro.

Citește și: Începe 'marea demascare': Statele din SUA conduse de democraţi renunţă la mască, după cele republicane

Camioanele au început să blocheze traficul pe Podul Ambassador, situat între Lacul Erie și Lacul Huron, luni târziu. Agenția de servicii de frontieră a Canadei a declarat marți că podul a fost închis, dar poliția a transmis ulterior pe Twitter că benzile de circulație spre Statele Unite sunt acum deschise.

Proprietarul podului, Detroit International Bridge Co, a declarat că traficul internațional pe pod trebuie să fie reluat.

"Încurajăm oficialii corespunzători să ia măsuri prompte pentru a atenua situația cât mai repede posibil, într-o manieră care să reflecte respectul reciproc", a declarat președintele companiei, Matt Moroun, într-o declarație

Ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra, a declarat că monitorizează îndeaproape situația.

Canada trimite 75% din exporturile sale de bunuri către Statele Unite, iar podul este tranzitat de obicei de aproximativ 8.000 de camioane pe zi.

Președintele Asociației producătorilor de vehicule din Canada a cerut încetarea imediată a blocadei, afirmând că "întârzierile persistente la Podul Ambasador riscă să perturbe producția de automobile care angajează zeci de mii de canadieni".

Premierul canadian Justin Trudeau, a apărut luni în public pentru prima dată în mai bine de o săptămână după ce a fost infectat cu COVID-19, spunând că protestul trebuie să înceteze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.