Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune maximă în SUA: Democratul Jon Ossoff revendică victoria în alegerile din statul Georgia

Atlanta Magazine
Jon Ossoff

Candidatul democrat Jon Ossoff a revendicat miercuri victoria în alegerile senatoriale americane cruciale din statul Georgia în faţa senatorului republican la final de mandat David Perdue, care nu şi-a recunoscut înfrângerea, relatează AFP.

"Georgia, mulţumesc pentru încrederea pe care mi-ai acordat-o", a afirmat el într-o scurtă declaraţie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Pacient confirmat cu coronavirus după ce s-a vaccinat împotriva virusului! Care este explicația

Marile media americane nu au anunţat încă învingătorul în acest scrutin strâns. Dacă rezultatul se confirmă, democraţii vor prelua controlul asupra Senatului SUA, asigurându-i lui Joe Biden toate pârghiile puterii la sosirea sa la Casă Albă, pe 20 ianuarie.

Jon Ossoff, un regizor de filme documentare în vârstă de 33 de ani, va deveni cel mai tânăr senator american din 1973, când acest titlu a fost deţinut de Joe Biden, noul preşedinte-ales al SUA.

În scrutinul pentru al doilea post de senator din Georgia, candidatul democrat Raphael Warnock, un predicator baptist de culoare, a învins-o pe senatoarea republicană Kelly Loeffler şi a instrat în istorie devenind primul senator de culoare din acest stat din sud.

"Ceea ce s-a întâmplat ieri (marţi - n.r.) seară este extraordinar", a declarat pe CNN pastorul de 51 de ani al bisericii din Atlanta unde oficia Martin Luther King.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.