Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune MAXIMĂ: Taximetriștii sunt amenințați de patroni să iasă la miting (AUDIO)

Inquam Photos / Octav Ganea
transportatori

Ruptură totală între taximetriști și patronii firmelor la care lucrează, chiar înainte de mitingul din fața Guvernului. În timp ce unii șefi își amenință angajații că își vor pierde pâinea dacă nu vor participa la protest, mai mulți taximetriști își acuză patronii că se comportă ca niște stăpâni de sclavi interesați doar să-i folosească ca masă de manevră pentru a face și mai mulți bani.

Vezi și: Apar detalii TERIFIANTE despre accidentul soldat cu 4 morți: 'Muzică la maximum în microbuz, fetiţele fumau şi dansau cu picioarele pe bord'

Șefii dispeceratelor de taxi au făcut în ultimele zile o mobilizare fără precedent printre taximetriști pentru a participa la miting. Unii dintre ei le-au cerut chiar bani șoferilor pentru organizare și i-au amenințat pe cei care nu vor fi prezenți în Piața Victoriei că vor fi trași pe dreapta și nu vor mai primi comenzi.

content-image

”Cei care rămân și lucrează în continuare și își fac bănuți, mă surprinde că se plâng de cei 20 de lei. Oricum eu vă aștept pe toți. Cei care nu vin, de mâine îi blochez.”, spune într-o înregistrare, intrată în posesia știripesurse.ro, patronul unei firme de taxi din Cluj-Napoca.

Aceste situații nu par, însă, să-i deranjeze foarte tare pe liderii organizațiilor reprezentative ale patronilor din taximetrie. Mai mult, ei sunt deciși să blocheze tot traficul din Capitală și să meargă până la capăt cu amenințările la adresa politicienilor.

Totul pentru a bloca adoptarea de către Guvern a unui act normativ care să reglementeze în mod transparent și corect serviciile de ridesharing. Miza patronilor este una simplă: protejarea propriilor interese financiare de milioane de euro lunar.

content-image

Unul dintre liderii protestului de miercuri este Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, care pune presiune pe Guvern pentru a reglementa în favoarea patronilor, deși este judecat pentru că ar fi deturnat peste 360 de mii de euro din banii Ministerului Fondurilor Europene.

Pe de altă parte, în ultimele zile foarte mulți taximetriști s-au revoltat pe rețelele sociale la adresa patronilor și spun că nu vor participa la miting. Oamenii se plâng că șefii lor nu sunt absolut deloc interesați să le ofere condiții decente de muncă și că, în schimb, îi împovărează în fiecare zi cu planuri și taxe tot mai mari. Alți șoferi dezvăluie că nu au nici măcar carte de muncă sau zile libere legale.

content-image

content-image

content-image

În aceste condiții, mulți dintre ei mărturisesc că vor căuta condiții mai bune în care să își practice meseria, o alternativă fiind serviciile de ridesharing.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.