Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune uriașă în guvern: Ministrul Muncii a purtat discuții fulger cu protestatarii de la Finanțe

Facebook
simona bucura oprescu

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a discutat cu o delegaţie a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe pe tema noii legi a salarizării în sistemul public, scrie News.ro.

”Discuţiile au vizat noua lege a salarizării în sistemul public. Ministrul a luat act de doleanţele reprezentanţilor sindicali şi de inechităţile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare. Doamna Simona Bucura Oprescu şi-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog şi pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluţii pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii şi constrângerile pe care le au funcţionarii care contribuie la colectarea veniturilor statului”, a transmis Ministerul Muncii.

Dialogul social cu familiile ocupaţionale privind noua lege a salarizării va continua împreună cu partenerii sindicali, precizează instituţia.

Sindicaliştii din Finanţe protestează de mai mult timp, reclamând nivelul salarizării.

”Guvernul, prin răspunsul Ministerului Muncii la solicitarea FNSA de a interveni în conflictul de muncă derulat la nivelul Ministerului Finanţelor, nu recunoaşte că la Finanţe sunt probleme ce ţin de finanţarea corectă a activităţii desfăşurate de finanţişti (digitalizare, protecţie juridică, salarizare, etc), refuzând concilierea solicitată. De asemenea, nesocoteşte strigătul disperat al angajaţilor care, de săptămâni bune, zi de zi, protestează în faţa instituţiilor din întreaga ţară. Iată că şi astăzi, colegii noştri sunt în faţa instituţiilor în speranţa că cei responsabili de bunul mers al instituţiilor statului se vor apleca asupra doleanţelor lor legitime”, au afirmat ei marţi, înaintea întâlnirii cu ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.