Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNEA crește - Americanii amenință cu invazia Venezuelei. Rusia avertizează: `Este o cale directă spre arbitrar şi o baie de sânge`

captura video Facebook
venezuela, revolutie

Președintele american Donald Trump a avertizat joi că "toate opțiunile sunt masă" dacă președintele venezuelean Nicolas Maduro decide să folosească forța împotriva opoziției din Venezuela. În acest timp, Moscova îndeamnă toate țările să renunțe la intenția de a interveni militar în Venezuela.

Mike Pence a clarificat că Statele Unite vor folosi "presiune economică și politică" împotriva Guvernului lui Maduro, relatează site-ul cotidianului The Guardian, conform Mediafax.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână față de Guvernul condus de președintele Nicolas Maduro.

Mihai Șora, mesaj tulburător după prestația miniștrilor Guvernului Dăncilă: 'Am plâns văzând ce șerpi și broaște le ies pe gură la Bruxelles'

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri președinte interimar al Venezuelei, fiind susținut de SUA și mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina și Columbia.

Moscova îndeamnă toate țările să renunț la intenția de a interveni militar în Venezuela, a declarat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, relatează site-ul agenției Tass.

"Există semne din partea unor capitale că intervenția militară nu este exclusă. Face apel la abandonarea unor astfel de idei", a declarat Lavrov.

"O ingerinţă externă distructivă, în special în situaţia actuală extrem de tensionată, este inacceptabilă. Este o cale directă spre arbitrar şi o baie de sânge", afirmă Ministerul de Externe rus într-un comunicat. 

"Vedem în acţiunile fără jenă ale Washingtonului o nouă demonstraţie de ignorare totală a normelor şi principiilor dreptului internaţional", adaugă MAE rus. 

"Îi invităm pe politicienii venezueleni rezonabili, care se opun guvernului legitim al lui Maduro, să nu devină pioni ai unei partide de şah străine", continuă comunicatul. 

Totodată, Rusia a avertizat joi SUA să nu intervină militar în Venezuela, un aliat apropiat Moscovei, afirmând că o astfel de acţiune ar putea declanşa o catastrofă, potrivit Reuters.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri președinte interimar al Venezuelei, fiind susținut de SUA și mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina și Columbia.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână față de Guvernul condus de președintele Nicolas Maduro.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a primit joi asigurări de ''loialitate'' din partea armatei pentru a contracara susţinerea internaţională faţă de preşedintele parlamentului, Juan Guaido, care s-a autoproclamat miercuri ''preşedinte interimar'' şi a fost recunoscut în acest post de preşedintele SUA Donald Trump şi de alte ţări din regiune, Maduro primind însă din partea preşedintelui rus Vladimir Putin sprijin faţă de ceea ce acesta din urmă a denumit ''distructiva ingerinţă externă'' în Venezuela, relatează agenţiile AFP şi EFE, relatează Agerpres.

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a apărut la o conferinţă de presă înconjurat de întregul comandament al armatei şi a denunţat ''lovitura de stat'' a lui Juan Guaido. Anterior, opt generali care comandă principalele garnizoane l-au asigurat pe Maduro de ''loialitate şi subordonare deplină'', într-un mesaj difuzat de televiziunea de stat, la o zi după ce ample demonstraţii pro şi contra regimului preşedintelui Maduro au degenerat în confruntări între manifestanţi soldate cu cel puţin 16 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.