Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea persistă în Belgorod: guvernatorul refuză negocierile cu rebelii anti-Rusia

Al-Jazeera
partizani rusi

O grupare paramilitară rusă anti-Kremlin a anunţat că va preda Ucrainei mai mulţi soldaţi ruşi pe care i-a capturat în zona de frontieră din regiunea Belgorod, în vestul Rusiei, informează BBC, potrivit Rador.

Gruparea a transmis că va face acest lucru pentru că guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, nu a acceptat să vină la o întâlnire, aşa cum confirmase anterior pe o reţea socială.

Gladkov afirmase anterior despre gruparea paramilitară: "Am văzut apelul ucigaşilor şi fasciştilor care doresc să se întâlnească cu mine. Un grup de recunoaştere şi sabotaj a pătruns pe teritoriul nostru, iar băieţii noştri sunt în mâinile sale; cel mai probabil, au fost ucişi".

Ce spuneau rebelii

Într-o înregistrare video de pe canalul Telegram al Legiunii Libertatea Rusiei, un bărbat care se identifică drept comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi spunea că îi va preda pe cei doi prizonieri guvernatorului Belgorodului, Viaceslav Gladkov, dacă acesta va veni să se întâlnească cu luptătorii în satul Novaia Tovoljanka, înainte de ora locală 17.00 (14.00 GMT). Înregistrarea video îi arată pe cei doi prizonieri, dintre care unul pare să fie rănit şi este întins pe o masă de operaţie. "Astăzi, până la ora 17.00, aveţi posibilitatea de a comunica fără arme şi de a lua acasă doi cetăţeni ruşi, soldaţi obişnuiţi pe care dumneavoastră şi conducerea politică i-aţi trimis la măcel", se arată într-o declaraţie comună postată împreună cu videoclipul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.