Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea persistă! Taiwanul acuză China: 'Două avioane de luptă chinezești au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan'

sputnik
SU-30

Două avioane de luptă Su-30 din Forțele Aeriene ale Armatei Chinei au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan sâmbătă, 30 aprilie, a informat Taiwan News, citând Ministerul Apărării Naționale din Taiwan.

Cele două evenimente s-au produs la orele 8:53 a.m. și, respectiv, 1:23 a.m., de ambele ori la o altitudine de 9.800 de metri nord-est de Insula DongSha, în sectorul de apărare aeriană sud-vestică. În ambele cazuri, avioanele s-au întors după ce armata taiwaneză și-a ridicat avioanele, a transmis avertismente și a desfășurat sisteme de rachete antiaeriene pentru a urmări inamicul.

A fost a 72-a incursiune a avioanelor chineze pe cerul Taiwanului în aprilie. În total, au fost 78 de zile în 2022 când chinezii au încălcat spațiul aerian al Taiwanului. Un total de 348 de aeronave chineze au comis încălcări, mai transmite sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.