Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni din cauza Rusiei: Ursula von der Leyen critică sancţiunile SUA asupra controversatului gazoduct Nord Stream 2

letteradonna.it
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a criticat legislaţia americană care permite sancţiuni asupra companiilor implicate în gazoductul Nord Stream 2, într-un interviu acordat revistei germane de ştiri Spiegel şi citat de DPA, scrie agerpres.ro.

Odată finalizat, controversatul gazoduct Nord Stream 2 va permite Rusiei să mărească semnificativ importurile de gaze în Germania via Marea Baltică, fără a mai trece prin Ucraina.

ULUITOR Zona de pe Pământ unde nu există nicio urmă de viață: Explicația cercetătorilor


Oponenţii schemei se tem că ea va creşte şi mai mult dependenţa germană de energie din Rusia - pe fondul tensiunilor geopolitice cu Moscova - în timp ce riscă să afecteze aprovizionarea către statele central şi est-europene ocolite de proiect.

Von der Leyen a recunoscut că proiectul de gazoduct are o "dimensiune politică" şi că comisia trebuie să protejeze interesele statelor sale membre estice.

"Pe de altă parte, Comisia UE respinge (...) sancţiunile împotriva companiilor europene care se angajează în proiecte în conformitate cu legea", a adăugat ea.

Vineri, preşedintele Statelor Unite Donald Trump a semnat un buget de apărare ce include prevederi pentru sancţiuni asupra navelor angajate în instalarea de conducte pentru Nord Stream 2 sau persoanelor străine care asistă vasele. El are acum 60 de zile pentru a impune astfel de măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.